Magazin

Otvoreni koncept prostora i staklene pregrade

Upečatljive staklene pregrade u crnim ramovi grade spavaće sobe u ova tri moderna apartmana otvorenog plana. Dominirajuće strukture uravnotežene su s tamnim salonima s naglaskom na elegantne trpezarije koje su smještene u hladne sive bazne dekore. Drveni elementi podižu vizuelnu temperaturu i grade ambijent dobrodošlice. Upečatljiva rasvjetna tijela pomažu u stvaranju zona u fluidnim životnim prostorima, spuštajući sidra preko modernih komada namještaja. Vidimo kako stvoriti povezanost i kohezivnost kroz prostorije sa staklenim zidovima kako bi povezani prostori tekli umjesto da se gužvaju. 

Staklena spavaća soba zaista postavlja čitav prizor za naš prvi moderan stan, jer se spustila dominantna crna uokvirena pozadina odmah iza sofe. Tamno siva prostirka za dnevnu sobu uravnotežuje betonski sivi zaštitni zid koji se može vidjeti unutar spavaće sobe.

Crno-bijeli okrugli klub stolići I TV zidni ormari dopunjuju se u istoj boji. Ploča od bijelog mramora raskošno podvlači sjajne bijele ormare i crne police za knjige. Zlatni i sjajni lusteri za trpezariju vise poput nakita nad bijelim mramornim stolom za ručavanje. Moderne trpezarijske stolice uokvirene zlatom upotpunjuju svjetiljku.

Kuhinja I garnitura za sjedenje u obliku slova L omotavaju trpezariju.

Kuhinjski elementi prelaze u elemente za skladistenje u ulaznom dijelu stana. Kuhinjska instalacija u obliku slova L sadrži dvije dominantne linije jedna su bogati drveni ormari koji čine liniju baze i liniju uz strop, te niz svijetlosivih zidnih jedinica koji se tiho uvlače u pozadinu u razini očiju.

Siva presvlaka obloge uzglavlja od poda do stropa sadrži shemu za spavaću sobu bez stakla, omekšavajući vizualni i akustički izgled. Zlatne svjetiljke iz trpezarije ovdje postaju rasvjeta za spavaću sobu, koji se kao duo obrušavaju sa jedne strane modernog kreveta na platformi.

Visoka crna pregrada koja izgrađuje stakleni zid spavaće sobe morao je biti uravnotežen tamnim naglascima u dnevnom boravku. Crne zavjese, crna podna svjetiljka i namještaj s crnim naglaskom postižu ravnotežu. Za šemu ukrašavanja spavaće sobe iza staklene pregrade odabran je drugačiji set svjetiljki. Ovoga puta delikatni dvojac prstenova sa halogenim sijalicama smještene su nisko iznad malog noćnog ormarića. Zid uzglavlja ima hladno betonsko obilježje, koje je je u jednom dijelu zamijenjeno sa atraktivnom pločom od drvenih letvica.

U Ha Noi, Vijetnam, ovaj sivi stan dobiva toplinu dubokim smeđim naglascima. Smeđa kožna sofa pridružuje se bogatim elementima drvenog tona kako bi se utoplila hladna baza.

Teksturirana staklena vrata zatamagljuju pogled na spavaću sobu iz malog dnevnog boravka. Staklo s uzorkom skriva neposrednu blizinu kreveta.

Kombinacija trpezarije i dnevnog boravka koristi elemente koji štede prostor kako bi mali podni prostor izgledao čist i bogat. Klub stol pričvršćen je na stražnjoj stranu sofe, potpuno se odvojivši od poda. Klupa uz trpezarijski stol pričvšćena je za zid, tako da pod ostaje prazan. Siva ravna kuhinja dopunjuje betonske elemente u sobi.

Ormari za odlaganje locirani su u podnožju kreveta. Mala zidna lampa pruža svjetlost za čitanje. Stolna svjetiljka osvjetljava drugi kraj kompaktnog prostora.

Crni elementi pružaju dominantan faktor našem trećem enterijeru, donoseći gustu atmosferu sofisticiranosti. Okrugli stolić osvjetljava središte sivog i crnog dnevnog boravka. TV postolje uzdignuto je od poda kako bi promoviralo izgled jednostavne prostranosti u stanu …

… Ipak, plan spavaće sobe od staklenog zida zaista otvara tlocrt.

Moderni luster dodaje skulpturalni element jednostavnom dekoru. Stakleni zidovi u potpunosti se povlače kako bi se pridružili površini spavaće sobe dnevnom boravku. Sa povučenim staklenim zidovima, kućni radni prostor spavaće sobe lebdi iza sofe.

Moderni trpezarijski set dijeli dnevni boravak od kuhinje, a nisko postavljeni luster iznad stolaza ručavanje pomaže u uspostavljanju jasnog zoniranja. Zidne police i viseća stropna ploča crtaju crnu crtu kako bi dodatno razdvojile zone.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *