Magazin

Manna stan by Sergey Makhno Architects

Projekat: Privatni porodični stan
Površina : 220 m2
Lokacija : Kijev, Ukrajina
Godina: 2019
Dizajneri: Sergey Makhno, Oleksandr Makhno

Vječni izazovi

Manna apartman dizajniran je kao mirno sklonište za i kao tvrđava koja štiti od vanjskih podražaja. Smiren u svojoj srži, Manna će omatati svoje vlasnike mirom i mekoćom, pa će se pojaviti novi superjunaci - kućni sapiensi. Klijent nam je rekao da želi biti ponosan na svoj dom. Odgovor arhitekata na ovaj izazov je da se dom uradi u ukrajinskim savremenim stilu. Sve što treba učiniti je slijediti recept: malo esencijalnog minimalizma, nešto ukusa wabi-sabija, nekoliko kapi umjetnosti i pune kašike prirodnih materijala. Poslužiti ih sa živahnim porodičnim duhom i uživati u svakom komadu.

Dnevna soba

Zidovi u boji kapučina uklapaju se u glatko platno. Drvo se natječe s keramikom, stvarajući savez koji treba zarobiti srca s izuzetnom mekoćom. Sprat dnevne sobe je riječni tok u kojem se nalaze posebni gosti - ``CARPS``. Žive na dizajnerskom tepihu Sergeja Makhno Arhitekta i strpljivo čekaju da vas vidi kako tonete u toplinu.

Kuhinja i trpezarija

Kuhinja se pridružila dnevnoj sobi upotpunjujući je dekorom drveta. Veliki stol za ručavanje poziva porodicu na popodnevni čaj, radujući se svakom smijehu, radosti i iskrenim razgovorima. Dizajnerska keramička svjetiljka KHMARA Serhii Makhno spremna je sakriti voljene od umora i tjeskobe.

Glavna spavaća soba

Po svim zakonima wabi-sabija, ovdje nema ništa suvišno. Dizajnerska pločica TETRAPOD daje ritam prostoru, dok niski madrac čini ovaj ritam tempom, dopuštajući mu da pauzira i razmišlja. Kada i umivaonici su izrađeni po mjeri kod proizvođača keramike Serhii Makhno zbog jedinstvene teksture i željenih oblika. Prostrana garderoba poprima svemirski ritam i čini ga zračnim.

Soba za goste

Zbog prirodnog drva, soba je zasićena osjećajem ugode i rodnog doma, čak i ako ste ovdje samo gost. Drvene vibracije upotpunjene su mliječnim nijansama svuda okolo. Atmosfera vas uvjerava da ostanete duže ovdje.

Radna soba

Stablo drveća dijeli ormar na dvije susjedne zone: radno i opuštajuće područje. Vlasnik može ovdje raditi satima, a onda danima odmarati ovdje. Kako je ljubitelj umjetnosti, iza stolica se nalazi stalak za budući ulov. Za sada je na zidu slika koja imitira zemlju. Klima omogućuje vlasniku da razumije i prihvati nelogičan poredak stvari. Shvatite, prihvatite i živite dalje u skladu.

O Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *