Magazin

Okupite se oko vanjskih ognjišta

Upravo u vrijeme ljeta, nudimo vam sedam moderno dizajniranih košara za vatru na drva koje će inspirisati vaše sljedeće okupljanje u dvorištu. Maksimalno iskoristite svoje vrijeme provedeno vani uz vatru, u savršenim košarama, namjenjenim za popločani dio dvorišta koji će vam pomoći da se družite sa porodicom ili proslavite toplo vrijeme s prijateljima.

Vatreni toranj Blaze

Precizno izrezan od teškog čelika, toranj nudi mogućnost kombinovanja roštilja na drveni ugalj ili kamina na otvorenom, sve u jednoj privlačnoj konstrukciji.

Skargaarden Boo Fire Basket

Košara za vatru Boo iz Skargaardena napravljena je od crnog lakiranog čelika. Dizajniran za postavljanje nekoliko trupaca za vanjsku vatru, Boo se također može prevrnuti i kao takav služi za držanje svijeća ili fenjera. Manje je više kada je u pitanju Boo Fire Basket iz Skargaardna, a rezultat je rafiniranog dizajna namještaja na otvorenom. Košara za vatru ima prozračno kućište koje pušta vatru da diše I da se možete udobno približite plamenu.

Plodes Geometric Fire Pit

Ručno izrađena od hladno valjanog čelika, Geometric Fire Pit dolazi iz teksaškog Plodes studia. Opcionalna čelična rešetka omogućava roštiljanje, a poseban vrh od cedra pretvara ga u upečatljiv akcentni stol. F

Manta Ray Fire Pit

Kao što mu ime kaže Manta Ray Fire Pit bila je inspirisana valovitim perajima džinovskog morskog stvorenja. Dizajniran i proizveden od strane funkcionalnog majstora čelika Rick Wittrig-a iz Fire Pit Art-a svaki komad potpisuje i numerira umjetnik po završetku.

Stahl Firepit

U Stahl Firepit je odlučeno da ovaj proizvod sa godinama izgleda još bolje. Kompanija sa sjedištem u Portlandu koristi vruće valjani čelik A36 bez praška kako bi pospješila prirodno patiniranje koje dolazi s vremenom. Oštra je silueta jednostavna za sastavljanje, a ujedno je i u pogodnoj veličini za kampere.

Skagerak Helios Fire Bowl

Bez obzira želite li pripremiti večeru ili samo sjediti i uz plamen, jednostavan Helios Fire Bowl iz Skageraka, produkt je porodične kompanije iz Danske. Dizajniran je za optimalan protok zraka koji kruži oko drva ili drvenog uglja, dok ga diskretni ručke čine prenosivim.

Zero Fire Pit

“Sve proizlazi iz vatre.” U tom duhu italijanska dizajnerska kuća AK47 donosi nam Zero Fire Pit. Izrađeno u Italiji od oksidiranog čelika, kombinacija je priručnog dijela za pohranu drva s atraktivnim prikazom. Ostale komponente uključuju rešetku od nehrđajućeg čelika i ugrađeni disk, ili “poklopac za gušenje”, za vrijeme kada se zabava završi.

Izvor: http://www.dwell.com

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *