Magazin

Metropolit Studio Showroom otvara se na jesen, a dizajn potpisuje bh. brend Stilistica

Projekat: Metropolit studio Showroom
Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Godina: 2020.
Dizajner: Mersiha Karić / Stilistica 

O Metropolit studiu

Metropolit Studio d.o.o. je jedan od najvećih bh. proizvođača pločastog namještaja. Showroom u Sarajevu u kojem će se nalaziti 5 kuhinja i u koje će biti ugrađeni najbolji EU produkti/materijali, ali sve dizajnirano i proizvedeno u BiH. Želja da naprave nešto novo i ponude kupcima jednostavnija i beskompromisna estetska i funkcionalna rješenja pretočena je u projekat koji je dizajnerica Mersiha Karić ispričala kroz 5 životnih stilova. Ovaj projekat nas je inspirisao da napravimo i sljedeći korak, a to je kolekcija kupatilskog namještaja koju završavamo krajem godine

“Za takav izazov bilo je potrebno kreirati priču, analizirati želje kupaca i sve funkcionalno i estetski pokriti. Konačni dizajn bio je stvaranje pet kuhinja kroz pet životnih stilova: Zen inspired – Skandinavski stil, Business inspired – Moderni stil, Culture inspired – Klasični stil, Adventure inspired – Minimalistički stil, Art inspired – Trendi Chic stil.” riječi su dizajnerice Mersihe Karić, vlasnice brenda Stilistica.

Zen inspired-umirujući minimalizam

Kuhinja u kojoj preovladavaju svjetli tonovi i preciznost, jednostavnost, ali i posvećenost detaljima, daje osjećajmirnoće i koncentracije.
Manje je više, ključ je minimalističkih kuhinja. Savršena kompozicja u kojoj se koriste isključivo neophodni elementi kako bi se iskazala estetika dok se istovremeno funkcionalnostuvažava do maksimuma.

Business inspired-dominirajući moderan izraz

Prostran i jednostavan dizajn koji je usmjeren na funkciju i organizaciju s dominantnom materijalizacijom, osnovne su karakteristike modrnog stila. Sa čistim arhitektonskim linijama modernog stila. i kubističkim oblicima, ovaj stil je idealan za one koji vole tamne tonove i glatke površine.

Culture inspired-bezvremenski klasik

Tradicionalni, uvijek moćan i moderan dizajn kuhinje popularan je u cijelom svijetu. Često se kaže da se takve kuhinje pribegavaju onima koji su orijentisani prema kulturi, umetnosti i istoriji. Boje su mirni, neutralni tonovi poput bijele, bež krem, smeđe

Adventure inspired-nepredvidiva senzualnost

Enterijeri u kojima se nalaze istinski avanturisti različiti su, na prvi pogled neočekivani i ponekad iracionalni. Dominantna boja je uvijek specifičnog tona, u kombinaciji s prirodnim, ali urbanim materijalima. Avanturisti se najbolje osjećaju na otvorenom, pa njihova kuhinja mora biti takva.

Art inspired-sofisticirani trendovski šik

Karakteristična estetika obuhvaćena je ovim trendovskim, ali danas popularnim stilom uređenja enterijera. Elegantne kuhinje izgledaju kao da su u njih udahnute nove živote slobodnim izborom boja i novim finišama. Isticanje umjetničkih djela ili starih rukotvorina u mat izvedbi daje bolji i efikasniji izraz.

Logotipe dvije kompanije u jedan spojila je bh.grafička dizajnerica Ana Lukenda, koja je već dugi niz godina radi sa renomiranim brendovima u BiH i Evropi.

Otvaranje se očekuje na jesen 2020. u Sarajevu, na adresi Malta 29. 

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *