Magazin

Neočekivani prostor iza staklenog zida

Jednobojni akcenti čiji se dekor temelji na sirovom betonu u ovom upečatljivom dizajnu kuće, dok drveni elementi i sobne biljke unose osjećaj doma u ovu industrijsku estetiku. Riječ je o projektu otvorenog plana srednje veličine jedinstvenog modernog karaktera i dizajna namještaja po mjeri. U obilasku ovog apartmana naći ćemo neobičnu staklenu pregradu kupatila na povišenom granitnom postolju. Količina stakla donose kvalitetu u enterijer, što kompenzira teška betonska platna do savršenstva.

Apartman Rybalsky od 82 kvadratna metra nalazi se u Kijevu, Ukrajina. Ova unutrašnjost stvorena je s filozofijom ‘manje je više’ u skladu s duhom vlasnika kuće.

Profinjeni prostor,u jednoj boji, sa kombinacijom kvalitetnih materijala, uzoraka i tekstura stvara bezvremenski izgled. Ugrađena moderna sofa ima dvostrani okvir koji služi i dnevnom boravku i trpezariji. Višenamjenski dizajn znači da vlasnik kuće može pristupiti kuhinji bez ikakvog napuštanja kauča! Moderan namještaj u kontrastu je sa betonskim platnom.

Napravljena od mat-crnog fenix materijala , kuhinja čini važan dodatak šemi boja stana. Spoj nijansi sive i smeđeg hrasta čine ugodnu kombinaciju. Dva odvojena ulaza na terasu pomažu u definisanju različitih područja otvorenog plana.

Crni elementi kuhinje na bijeloj pozadini oivičeni su drvenim elementima za pećnicu i frižider. Ova drvena fasada prolazi kroz dvije funkcionalne cjeline kuhinju i hodnik, pretvarajući kuhinjske elemente u ormare za odlaganje potrepština u jednoj liniji koja povezuje izgled stana.

Dizajn kreveta odgovara jedinstvenom karakteru kuće. Duboke tapacirane strane – poput estetske sofe – mogu se koristiti kao sjedala.

Bogati drveni ormari donosi zrelost u spavaću sobu. Polica s knjigama našla je svoje mjesto u ormarima, koji lagano lebde iznad granitnog postolja, ovo postolje se pojavljuje kao povišeni pod u kupatilu.

Kupatilo od staklenog zida središnji je dio cijelog projekta, prikazan je kao samostalna kocka.

Podignuti granitni pod u kupatilu ima ulogu razdvajanja od glavnog dnevnog prostora. Ostakljene pregrade otvaraju prostor dok prigušuju buku. Zavjese otporne na vodu na daljinsko upravljanje mogu se prilagoditi privatnosti. Drveni akcenti toplo se ističu u monolitnom kućištu. Betonsko postolje umivaonuka ima jedinstven karakter. Teksturirane pločice prekrivaju zidove, pod i strop.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *