Magazin

Spektakularna planinska kuća

Vail, Colorado, luksuzno skijalište u Sjevernoj Americi, mjesto je gdje se nalazi ovo izvrsno moderno imanje. Apogee House je jedinstveno prebivalište, smješteno na planini Vail s jednostavnim pristupom sadržajima sela Vail. Kuća se također može pohvaliti i vlastitim bazenom koji se grije I koji je dug dvadesetak metara sa zadivljujući dizajnom suspendiranog staklenog dna i sa izvanrednim pogledom na planinske vrhove. Postoji više od 600 kvadrata grijanih paluba na otvorenom na različitim nivoima. Unutar kuće za odmor nalazi se 6 spavaćih soba, 7 velikih kupatila, 2 manja, spa centar sa vodopadom i samostalni lift sa staklenim stropom.

Kuća na strmoj padini, koju okružuje prekrasna šuma, sa snježno bijelim ravnininama modernog eksterjera izrazito se ističe na svojoj zelenoj lokaciji. Velike terase nadvile su se nad krajolikom. Ogromna većina zidova je staklena, čime je dom otvoren prema planini. Klizni stakleni zidovi neprimjetno ubacuju stambene prostore na vanjske terase, prostrana, popločana dvorišta i vrtove.

Dizajn bazena sa staklenim dnom pruža spektakularan pogled sa donjih otvorenih etaža. Moderni vanjski kamin gori ispod suspendiranog bazena i daje toplinu na nevidljivom mjestu šume. Bazen sa svijetlo plavim dnom izgleda poput sjajnog animiranog stropa.

Pri uređenju kuće su korišteni samo najfiniji materijali i tehnologija. Neke posebnosti kuće uključuju ulaz s biometrijskim prepoznavanjem i samostojeći lift sa staklenim stropom.

U luksuznom dnevnom boravku je udoban i ugodan raspored različitih područja za sjedenje. Jedna velika sofa u obliku slova L okrenuta je prema kaminu i ogromnom televizoru, a druga siva sofa u obliku slova L , zajedno sa dvije moderne moderne fotelje, namjenjene su za uživanje u pogledu na planinu.

Kuhinja ispunjava završni ugao prostorije. Elegantni sjajni mramorni podovi neprimjetno prolaze kroz cijelu prostoriju otvorenog plana. Kuhinja u obliku slova U ima centralni mramorni pult za doručak koji je pričvršćen na kuhinjske elemente. Ploče od crnog granita provlače se po obodu prostorije čineći tamni kontrast.

U spavaćoj sobi boje kreveta savršeno se podudaraju s sofom za sjedenje. Kamin od bijelog mramora penje se iza samostojećeg dizajna crnog ognjišta. Prozori daju spavaćoj sobi fantastično laganu i prozračnu privlačnost koja se osjeća blisko prirodi. Iz spavaće sobe se izlazi na zaseban i intiman prostor za sjedenje na terasi.

Luksuzom obiluje i kupatilo gdje se mramorne ploče pojavljuju kao obloga polica I gdje pokrivaju većinu zida. Posebno rezano staklo izrađuje kristalno čisto kućište tuš kabine odakle se pruža zavidan pogled. Police se izdižu iz mramornog zida pored kade. Sivi prošarani bijeli mramor izgleda baš poput snježne kamene litice iza prozora. Detalji kroma lako se kombinuju sa sivim akcentima.

Na imanju se nalazi privatni spa centar koji ima očaravajuće unutrašnje zidove sa efektom vodopada. Velike ploče od crnog mramora premošćuju bazene.

Izvanredne terase sa elegantnim sofama na otvorenom i vanjski stolići čine privlačan salon na otvorenom. Moderne vanjske fotelje ugodno su se smjestile na prostirci pored elegantnog vanjskog kamina.

Ulaz u dom impresivan je i intrigantan. Razigranu fasadu zgrade čine visoki vertikalni elementi uravnoteženi s ispruženim horizontalnim pločama. Metalne šipke niz velike staklene plohe, prenose snagu i diskreciju. Zeleni obrubljeni prilaz spušta se s glavne ceste, uvučen ljubičastim sjajem iznad garažnih vrata. Preko asfaltiranog prilaza slijeva se do garaže ulazi pokraj atraktivno zasađenih i osvijetljenih površina. Moderna skulptura na ulazu u kuću dio je ovog vrhunskog ambijenta.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *