Magazin

Upečatljive i elegantne bijele kuhinje

Odabirom bijele kuhinje pruža se čista, pametna osnova na kojoj treba graditi. Bez obzira želite li dodati toplinu drvenog namještaja ili ubrizgati bljeskove boje mekim namještajem i umjetničkim djelima, opredjeljenje za bijelu bazu daje vam bezvremensku pozadinu.

Bijela reflektira svjetlost, ide uz sve, i čini temelj mnogih, zadivljujućih, modernih kuhinja. Također magično čini da ti prostori izgledaju puno veći nego što jesu, i upravo su to najbolje ideje za male prostore.

Sjajne bijele površine nude elegantan suvremeni osjećaj, dok mesingani ili zlatni akcenti dodaju ozbiljan wow faktor. Istina je da je bijela boja vrhunsko prazno platno i sjajno djeluje u svakoj kombinaciji koja vas zanima. Bijela kuhinja se također može lijepo uklopiti s ostrvom u drugoj boji ili materijalu i, naravno, mnoštvu radnih površina.

Bijele kuhinje će uvijek biti bestseleri. O vama ovisi da li ćete to odbaciti ili prihvatiti.

1. MINIMALIZAM

Ova lijepa elegantna bijela kuhinja proteže se sredinom cijelog prostora. Ostrvo je dugačko 4,5 metra – ali ne izgleda baš tako.

2. NEUTRALNO I PRIRODNO

Kuhinja sadrži veliko moderno ostrvo sa šankom za doručak. Čitav prostor osjeća se prozračno i svježe, zahvaljujući neutralnoj paleti i prirodnim materijalima.

3. CRNO BIJELO

Crni lusteri iznad ostrva dodatno naglašavaju potpuno bijelu paletu.

4. DUBOKE FIOKE

Duboke ladice za skladištenje ugrađene su iza lakiranih ormara. Mesingani naglasci dodaju glamur, dok kamen na kuhinjskom otoku daje hladan efekat.

5. CRNI KONTRAST

Prostor između elemenata je od crnog mramora spriječava da u ovoj kuhinji  provladava bijela i da se ima osjećaj sterilnosti..

6. TEKSTURIRANO

Ostrvo je od drveta koje dodaje toplinu i teksturu modernoj bijeloj kuhinji. Mesingane ručke i slavine daju dozu luksuza.


7. TOPLO DRVO

Visoki bijeli ormari pružaju dovoljno prostora za pohranu, dok drveni pult daje osjećaj topline ovoj kuhinji.

8. GRADSKI STIL

U kuhinji gradskog stana, tamni parket povezuje kuhinju s dnevnim prostorom, te daje ovom kuhinjskom prostoru više domaćeg osjećaja.


9. RUSTIKALNI STIL

Ova kuhinja je klasični primjer rustikalnog stila s hrastovom radnim pločom na ostrvu I sa podovima od bijelog hrasta.

10. MIRNI KONTRAST

Bijela mirna boja na kuhinjskim elementima, znači da se može eksperimentisati sa drugačijim detaljima poput ove pozadine od drvenih tapeta.

11. MEĐUPROSTOR

U ovom prostoru, mramorni uzorak dodaje teksturu i kontrast, sprečavajući da se ovaj prostor osjeća previše bijelim i sterilnim.

12. ELEGANCIJA

Elegantne linije ovih bijelih kuhinjskih ormarića razbijeni su lusterima od Murano stakla i teksturama mramornog poda i radnih ploča.

13. FAKTOR GLAMURA

Ogledalo dodaje teksturu elegantnim, jednobojnim osnovnim notama kuhinje.

14. COOL KONTRAST

Uprkos savremenom osjećaju, kuhinja je ispunjena dodirima kamena koji dodaje notu historije i tradicije, poput bijelog porculana.


15. INDUSTRIJSKI RUSTIKALNI

Vintage se sastaje sa modernim u ovoj svijetloj i prozračnoj bijeloj kuhinji otvorenog dizajna. Ovde se na kuhinjsko ostrvo gradi kao trpezarijski stol, a ne kao bar.

16. MRAMORNA MAGIJA

Jednostavni Ikeinei kuhinjski elementi obučeni u mramornu radnu površinu i mesingane ručke za predobar I iznenađujući, cjelokupni izgled kuhinje.

17. MRAMORNI DODIR

Mramor u ovoj kuhinji prekriva cijele zidove a kao rezultat toga, u kući se osjeća dodir luksuza – ali ne i  blještavila.

18. MESINGANI AKCENTI

Nepolirane mesingane slavine prilično definišu arhitektonsku estetiku. Sirovina se vremenom mijenja i poprima lijep sjaj. Ovaj stil rezimira izgled cijele porodične kuće koja je topla i ljubazna, ali i glamurozna i odrasla.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *