Magazin

Višebojni akcenti i hladni betonski enterijeri

Boje sa umjetničkih djela dominiraju u enterijerima ovih domova u São Paulu, objedinjujući akcentni namještaj, sofe i dekor. Tako da je naglasak na umjetničkim figuricama, modernim skulpturama i zidnoj umjetnosti, enterijeri postaju živa remek-djela sama po sebi. 

Guilherme Torres je svaki dom stručno osmislio kako bi bio zabavan i žestok, mladenački ali i strukturiran. Izgledi su vješto osmišljeni kako bi svaki umjetnički komad dizajna imao svoj mogućnost da zablista.

Plamen vrućih akcenata u boji hlađen je sirovim betonom. Otrežnjujuća siva pozadina sprječava da se nemiri višebojnosti pojave djetinjasto ili cirkuski, i usadi sofisticiranu nit kohezivnosti.

Prvi interijer je imanje veličine 248 kvadratnih metara i ima dnevni prostor otvorenog plana. Svijetla djela moderne umjetnosti vise po obodu bijele I betonske sobe, a umjetničke skulpture nalaze svoje mjesto probijajući se kroz sredinu. Ljubičasti tonovi na sofi,crveni tepih te stolna lampa u jarko narandžastoj boji dodatno naglašavaju eksploziju boja.

Dekorativni ekran u dnevnoj sobi postaje zanimljiva svjetiljka zahvaljujući okviru sa svjetlom postavljenim iza.

 

Na stražnjoj strani prostorije otvaraju se velika kuhinja I trpezarija, gdje ukrasne vaze i plave stolice za ručavanje istču boju u prvi plan.Različite obojene ukrasne vaze dodaju živost sivom trpezarijskom stolu i sirovom betonskom dekoru trpezarije.

Luster iznad rpezarijskog stola je skulpturalni komad za sebe, napravljena od komadića papira na kojima su poruke dragih prijatelja. Iz svakog ugla kuće iskače zidna umjetnost.

 

Naš sljedeći enterijer je mnogo manji dom, površine 86 kvadratnih metara. Jedinstveni ugradbeni dizajn svjetlosnih staza na betonskom zidu I plafonu, čineći da siva soba urađena u industrijskom stilu izgleda lakšom i većom.

Iako nema puno prostora za rotiranje na stolici Magis Spun, ona izgleda super u podnožju svijetleće staze i umjetničkog zida.  Spektar plavih tonova prelazi preko prednjih ploča kuhinjskih ormara, završna obrada je u visokom sjaju.

 

Kromirana skulptura smjestila se na pladanju za žestoka pića na kuhinjskom pulta. Betonski zidovi takođe krase zidove u kupaonici. Još jednom se pojavljuje efekat svetlosne trake koja siječe vertikalno beton, naglašavajući dodatno ogledalo pored.

 

Ova kuća od 350 kvadrata ima čudesno otvoren i prozračan prostor zahvaljujući ogromnim prozorima koji okružuju dnevni boravak sa svih strana. Komplet sa crvenim foteljama stvara kontrast boje u odnosu na pogled na bujno zelenilo vrta.

A mali klub stolovi i taburei dovode narandžaste detalje u salonu, koji čine savršeni spoj nijansi preko tapecirane sofe I trpezarijskog lustera u pozadini.

 

Trpezarijski stol pravougaonog oblika izveden u betonu tako da odgovara podu. Drvene Wishbone stolice više odgovaraju biljnom životu iza staklenog portala kojeg pogledom možemo obuhvatiti iz trpezarije.

Šareni uzorak smješten na zidu iza modernog trpezarijskog seta stvara još jednu osobenost ovog enterijera. Bakreni lusteri postavljeni su pored kutka za čitanje, gdje je i prilagođena betonska klupa koja sadrži ostavu za knjige.

 

Na vrhu stepeništa nalazi se dnevna soba prilagođenoj djeci. Šareni paneli u duginim bojama na ormaarima za skladištenje.

Zahvaljujući živopisnim bojama namještaja po mjeri, svijetle dječje igračke lako se stapaju s dekorom. Zelene stolice donose boju u sredinu sobe, zajedno sa dekorativnim jastučićima.

Žuti namještaj veselo sjaji u cijeloj betonskom kupatilu.

 

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *