Magazin

20 ideja za ljepši dom

Staromodne zavjese, originalni kuhinjski pod, pomalo prevaziđena spavaća soba,kupatilo treba promjene … Vaša kuća vapi za obnovom,a vi niste spremni potrošiti puno novaca niti vremena. Pogledajte primjere kako sa malo možete dobiti puno sa nekom od ovih ideja.

1. PROMIJENITE KUHINJSKI POD

To je jedan od najčešćih zahvata. Samo promjenom poda, kuhinja će izgledati drugačije. Nije potrebno da eliminišete keramičke pločice I vinilni podovi su estetski I funkcionalno vrlo prihvatljivi i lako se postavljaju.

2. OSTRVO TAMNO PLAVE BOJE

Koji je bolji način obnove kuhinje nego promjena boje ormara! To je ekonomski uspješna I opravdana reforma. Dodajte boju stranicama i vratima.

3. PROMJENITE RUČKE

Nije važno da li je to ormar, garderoba, komoda ili noćni ormarić. Promjenom ručki namještaj u potpunosti mijenja svoj stil. Želite li moderniji izgled, stavite metalik mat finiš, poput onih na fotografiji.Ako tražite rustikalniji sti, onda daberite sa keramičkim detaljima. Opcija je mnogo.

4. TAPACIRAJTE KAUČ

Volite svoj kauč, ali tkanina je već istrošena i tu su mrlje, koliko god da ste probali očistiti ih, one ne nestaju. Rješenje? Tapaciranje! Izgledat će novo i dobit ćete radikalnu promjenu u dnevnoj sobi.

5. PROMIJENITE TEKSTIL

Tvoj kauč zaslužuje pažnju. Dodajte malo jastuka – što više,to bolje – sa toplim i mekim tkaninama. Vidjet ćete kako je to pun pogodak! Oni su ujedno i fantastičan način unošenja boje u vašu dnevnu sobu.

6. NA ZIDU STVORITE ORIGINALAN OTISAK

Uložite svoje najkreativnije vještine za rad i oslikajte zidni mural. Postoje gotovi valjci sa različitim dezenima,tako da nemate ispriku za neprovođenje ideje u dijelo.

7. PRETVORITE SVOJU SPAVAĆU SOBU U PLANINSKO UTOČIŠTE

Sa drvenim pločama na zidu uzglavlja, dobit ćete toplinu i udobnost. Takođe izolira i štiti od hladnoće i buke. Otvorit ćete oči i vjerovati da ste usred Alpa. To je ono što drvo ima …

8. PROBAJTE SA BOJOM

Druga opcija sa bojom. Dodavanjem boja soba će se u potpunosti obnoviti. A ako je soba vrlo svijetla, možete riskirati tamnijim bojama, poput ove spavaće sobe.Elegantno, zar ne?

9. OBOJITE ZID

Ako osjećate da vam spavaća soba ne donosi harmoniju i da nije u trendu, farbanjem zida možete dobiti nov I zanimljiv izgled. A u sobu ćete unijeti svježinu i osobnost.

10. OSVJEŽITE PROZORE

Sigurno postavljate iste zavjese od kad ste se uselili. I pomislili ste u nekom trenutku da ih trebate promijeniti. Sada je pravo vrijeme! Samo morate odlučiti da li više volite zavjese ili roletne.

11. ZAMIJENITE TUŠ KADU

Znate li da je kupatilo prostor koji se najčešće renovira? Normalno! Nove tuš kabine su sigurnije, udobnije, prostranije

12. PROMIJENITE OGLEDALO U KUPATILU

Uz takav jednostavan detalj, vidjet ćete potpuno obnovljenu suštinu vašeg kupatila. Zatim, to uključuju ukrasne saksije od prirodnih vlakana, biljke koje vole vlagu i voilà! Kupatilo, kao novo.

13. OBOJITE VRATA

Ako želite izmjeniti izgled svoje kuće, dobro rješenje je obojiti vrata. Nanesite dodir boje kako biste unijeli radost u svoj dom. Zeleni, plava, crvena, pa čak i ružičasta. To je mala promjena koja ne podrazumijeva velike troškove ili neugodnosti I radove velikih razmjera.

14. PROMENITE SJENILO LUSTERA

I samo njegovo prisustvo u potpunosti mijenja izgled bilo koje prostorije u kući. Prirodna vlakna, u trendu, i sjajna alternativa ako istovremeno tražite ležeran i elegantan izgled.

15. ŠTA AKO STAVITE KLIZNA VRATA ?

Ova vrsta kliznih vrata ne podrazumijeva veliko renoviranje, a sa njima, štedite puno prostora. Savršeni su za male prostore. Odaberite vrata lijepa kao što su ova na fotografiji i pokažite ih.

16. POSJETITE KUĆE SVOJIH BAKA I DJEDOVA

Ili zapušteno potkrovlje, ili buvlju pijacu … Spasite neki stari komad namještaja kojem ćete dati vintage dodir i, iako možda ne vjerujete, vrlo je aktuelan. Na kraju krajeva, sve se vraća.

17. KLJUČ JE UVIJEK U UREDNOM DOMU

Uredna kuća je kuća koja donosi mir i sreću. Čak i ako imate supermodernu I novu kuću, ali ako niste nimalo organizovani to neće biti važno. Počnite s organizovanim uređivanjem I čišćenjem kuće od bespotrebnih stvari koje stvaraju nered.

18. POSTAVITE KLUPU U HODNIKU

Najbolji način da se vaše cipele razvrstaju je na ulazu u kuću. Na primjer, u klupi. Dodajte je u hodnik kako biste sto posto iskoristili prostor i učinili ga funkcionalnim.

19. DODAJTE BILJKE

Nema jeftinije obnove,ako to uopšte možemo nazvati obnovom. Ali dodavanje biljaka u bilo koju sobu u potpunosti ćete obnoviti njihov izgled. Fikus u velikom loncu, viseća saksija, nešto paprati … Svježina i prirodan dodir.

20. STAVITE ŠTUKATURE

Ukrasi su vrlo jednostavan i efikasan način da unesete pokret i eleganciju na svoje zidove i plafon. Ili rozetu da istaknete prisustvo viseće lampe. Stil i elegancija.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *