Magazin

Bezvremenska elegancija kuće modnih dizajnera

Kuća-F, dom je za mladu porodicu, prostire se na 590 kvadratnih metara I nalazi se u Minsku, Bjelorusija,a osmislili su je I vizualizirali LEVEL80 Architects. S obzirom da se vlasnici bave modnom industrijom, unutrašnjost je dizajnirana tako da bude stilski moderna, sa bezvremenskom elegancijom. Vrhunski dizajnerski namještaj ispunjava pragmatičan i prostran interijer. Sofisticirani crveno-smeđi akcenti kombinuju se u s crnom, bijelom i nijansama sive kako bi stvorili luksuznu unutrašnjost, a odabrana paleta ipak daje definiciju mirnoće. Prirodno drvo, kamen, staklo i metal lako se kombinuju i zajedno čine lijepu cjelinu. Ogromna površine prozora omogućavaju krajoliku i promjeni godišnjih doba da vode glavni riječ u definiciji unutrašnjih prostora.

Veličanstveni luksuzni dnevni boravak na dva nivoa stoji u srcu kuće, opremljen dizajnerskim nameštajem u mekim sivom i zemljanim tonovima sa jastučićima crveno-smeđe boje. Na vrhu staklenog stubišta je kućna biblioteka penje se zidom mezarskog slijetanja. Gazišta stepeništa, obloge i police za knjige su usklađene u istom vizuelnom zagrijavajućem tonu drveta, kojeg oštro presjecaju crni elementi.

Veličanstveni luksuzni dnevni boravak na dva nivoa stoji u srcu kuće, opremljen dizajnerskim nameštajem u mekim sivom i zemljanim tonovima sa jastučićima crveno-smeđe boje. Na vrhu staklenog stubišta je kućna biblioteka penje se zidom mezarskog slijetanja. Gazišta stepeništa, obloge i police za knjige su usklađene u istom vizuelnom zagrijavajućem tonu drveta, kojeg oštro presjecaju crni elementi.

Pomičući se na drugu stranu stubišta koje se probija kroz središte životnog prostora otvorenog plana, nalazi se trpezarija za formalna druženja. Trpezarijski set sa deset mjesta proteže se ispod duge instalacije unikatnih lustera.

A kuhinjski otok stoji pored trpezarije sa utorima za skladištenje, koji su smješteni na radnoj površini I služe za držanje tanjura i predmeta koji su potrebni za stolom.

Paneli sa efektom drvenog dekora prekrivaju zid koji vodi direktno od trpezarije do vrata gdje se smjestio kućni radni prostor. Kroz dvostruka vrata koja slijede ulazi se u prostor garderobe koja se nalazi pored ulaznih vrata kako bi smjestili gostinjsku odjeću. Jedinstveni otoman dijeli prostor između vrata.

Moderni zid osvjetljen je na kraju dugačkog hodnika, dok led svjetla lagano sjaje uz rub stropa. Bogati prozori dovode dnevnu svjetlosti u prostor, ali crni zidovi i stropna boja upijaju veći dio.

Tlocrt objekta razvijen je u obliku slova T, krilo s zatvorenim bazenom kojie je okomito oslonjeno na stambeni dio kuće. Ogromni prozori spajaju bazen sa vrtom na jednoj strani.

U biblioteci koja je smještena na galeriji nalazi se udobna moderna ležaljka sa malim bočnim stolom koje ga čini idealnim mjestom za ispijanje kafe ali I odmaranja i čitanja.

Biblioteka djeluje kao tampon zona između dvoetažnog dnevnog boravka i spavaćih soba.

Dekor u spavaćoj sobi za goste nastavlja se obojenim akcentima, s koordiniranim zavjesama i prostirkom. Dvije bijele lampe na noćnom ormariću sjajno se ističu na tamno sivom akcentnom zidu.

Ormari koji se protežu pored toaletnog stolića sa ogledalom uzdignuti su iznad nivoa poda kako bi pružili laganu estetiku i osjećaj povećanog poda.

Sljedeća prostor je glavna spavaća soba, koja ima sopstveno kupatilo i garderobu. Visoki plafoni, veliki prozori i lagana paleta stvaraju božanski osjećaj prostranosti.

Wall Art zidna zglobna lampa namjenjena je osvjetljenju prostora za čitanju u udobnoj ležaljci ili osvjetljenju umjetničkog dijela.

Nijanse crvene gline nestaju u dječjoj sobi I zamijenjene su naglascima duboko prigušene zelene. Krevet na sprat iskorišten je kao prostor za sjedenje umjesto za spavanje.

Polica za knjige čini veći dio dekora kućnog ureda.

Budući da se kućni ured nalazi u neposrednoj blizini trpezarije, dnevnog boravka I kuhinje, posebna pažnja posvećena je stvaranju zaštite ovog prostora od buke, što je rezultiralo time da su neki zidovi tretirani zvučno izoliranim pločama.

Porodična tuš kabina ima moderno kupatilo sa dva umivaonika koji su smješteni u ormarić sa frontama od rebrastog drveta. Vodoravna ogledala obješena jedno nasuprot drugom stvaraju efekat beskonačnosti u odrazu.

Tuš kabina je dizajnirana bez podnožja da nebi narušavala ravan i glatkoću pločica.

Stilske mogućnosti skladištenja nude kupaonicu za pranje. Niska klupa za odlaganje služi kao sjedište, dok se zid za peškire može preklopiti kao ukras.

Uz prostor za pranje osmišljen je I dio za masažu. Svijetlo zelene pločice boje spokojan dekor. Bijele LED trake svjetlucaju po obodu saune.

Kupatilo uz glavnu spavaću sobu obojeno je tonove kestena i cimeta.

Umivaonici u obliku bijele kocke i moderna samostojeća kada okrežni su zemljanoj šemi boja.

Zelene biljke postavljene na pregradu tuš kabine osvježile cijelo kupatilo.

Sljedeće kupatilo smješteno između spa zone I dnevnog boravka obloženo je burgundi glaziranim pločicama.

Pločice stvaraju čipkasti obod duž linije stropa.

Crtež perspektive unutrašnjosti.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *