Magazin

Savršenost prirodno-neutralne palete

Bijeli temelji, tekstura drvenih elementa i mali zeleni biljni akcenti stapaju se u mirne životne prostore sa stilom i sofisticiranošću. Ne možete pogriješiti s ovom paletom, ali može vam se ne dopasti ako sadržaj sobe nije inspirativno riješen. U idealnom svijetu, gotov proizvod bio bi prostor koji je impresivan, a minimalistički, luksuzan, a opet neprecijenjen. Ovo se može lakše reći nego učiniti,ali dizajn ovog stana pokazuje kako izvesti ovakav izgled bez napora.

Otvoreni koncept ovog dnevnog prostora proteže se sve do balkona gdje fizičku barijeru predstavljaju stakleni portali od poda do plafona, omogućavajući sunčevoj svjetlosti da osvijetli cijeli prostor. Lagano drvo interaktivno djeluje na hladnu bijelu podlogu, stvarajući nježnu atmosferu u sobi. Crno sivi komad namještaja pojačava jednostavan minimalistički izgled,a mesingana lampa I stalak za cvijeće daju dinamičan I luksuzan detalj.

Prirodni neutralni tonovi izgledaju posebno tiho i umirujuće u prostoru koji se temelji na metodi manje je više. Da bi se podudario s minimalističkom estetikom, medijski zid je prazan prostor s uvlačnim ekranom projektora.

Teksturirani bijeli ormar dodaje prostoru još jedan trodimenzionalni nivo. Skladišni prostor vezan je za radnu zonu koja se takođe može koristiti kao veliki trpezarijski stol – iako na kuhinjskom ostrvu postoji više opcija za ručavanje.

Stolice su zamjenjive. Uvijek se mogu privući trpezarijske stolice iz kuhinje za veći stol u dnevnom boravku.

Drveni laminatni parket završava se kada uđemo u prostor kuhinje, gdje prevladavaju oštre pločice.

Trpezarijski stol urađen je kao produžetak kuhinjskog ostrva. Barske stolice nude ležerniju mogućnost objedovanja duž radnog kuhinjskog pulta.

Dekorativno ogledalo i minimalistička drvena komoda su dio ulaznog dijela.

Kohezivni prirodni elementi prolaze kroz unutrašnjost kuće, uključujući tu i glavnu spavaću sobu. Ormarići s efektom drveta prekrivaju jedan cijeli zid prostrane sobe, a dugačko uzglavlje u istom finišu je na suprotnoj strani sobe.

Komadi mesinga ponovo se igraju i ovdje, s istom podnom svjetiljkom kao u dnevnom boravku i mjedenim noćnim stolićem.Tajna vrata u kupaonici kamuflirana su u zidnu ploču od terase na jednom kraju ormara.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *