Magazin

Neutralne i opuštajuće ideje za trpezarije

Neka trpezarije budu mirne pomoću ovih ležernih, neutralnih ideja,koje pokazuju da rustikalne ili moderne prostorije za ručavanje ne moraju biti dosadne.

Sačuvajte hladnu paletu boja, koju ćete obogatiti kroz teksturu industrijske rasvjete, sa stolicima iz sredine dvadesetog vijeka,ili sa rustikalnim trpezarijskim stolovima i prigušenim tonovima popločanih ili drvenih podova.

Neutralne boje ne samo da otvaraju male prostore, već daju I smirujući efekat. Upotpunite ovu šemu boja prekrasnim osvjetljenjem iznad stola, kako biste stvorili ugodno raspoloženje u večernjim satima.

Okrugli stolovi za ručavanje na postolju upečatljiv su komad namještaja, a odabir stolica,rasvjete i aksesoara čine stvari ležernijim.

 

Ugradbene klupe, tapecirane laganim, neutralnim tekstilom, stvaraju opušteni kutak za ručavanje u kuhinjskom uglu. Neke od njih mogu da lebde u prostoru ili da budu funkcionalni sanduci za smještaj stvari ili smještene pored prozora koji pruža predivan pogled.

Kuhinjski stol i klupa koriste se za svakodnevni doručak, ručak i večeru.Zauzima manje prostora od stolica, plus djeca se mogu igrati na njima, bez brige da će išta biti oštećeno. Trpezarijska klupa klupa zamišljena je kao prostor za efikasno sjedenje; treba vam oko 90 cm iza stolice, tako da ga možete izvući, tako da ako nemate taj prostor, smjestite klupu.

Ove prostorije su omiljena mjesta porodice – i nije teško shvatiti zašto. Klupe od starih ploča izgledaju šarmantno s gredicama na stropu i bijelim ili šarenim zidovima.

 Prekrasne nijanse sive su još uvijek aktualne čak i kada se koriste u rustikalnom okruženju, djeluju zaista dobro. 

Napravite hrastov stol sa toplim nijansama i elegantne stolice od Wishbone-a za razgovor u trpezariji.Uparen s poliranim betonskim,keramičnim ili svjetlim drvenim podom, to je vrhunski, a ujedno i šik.

Lagane drvene stolice Wishbone i moderan stol za ručavanje daju svjež izgled i smisao za estetiku.

Primjeri za dva predivna teksturirana drvena trpezarijska stola,dok jednom prostoru ovčja koža prebačena preko stolica daje toplinu,u drugom primjeru toplinu daju stolice  koje se podudaraju s drvenim stropom. Sa malo zelenila oživljen je čitav izgled.

Ne postoji ljepši način oplemenjivanja prostora od dobro uklopljenog zida galerije. Tematiku boja uz odgovarajuće nijanse nalazimo na stolicama za ručavanje i  lusterima za ujednačen, ali eklektičan izgled.

Ovi trpezarijski prostori kombinuju sofisticiranu, ali opuštenu paletu s elegantnim mramornim stolovima i udobnim sjedenjem.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *