Magazin

Fantastične ideje za uređenje kupatila

Kada pomislimo na boje koje osvježavaju neki prostor, zelena bi trebala biti na vrhu ljestvice. Povezujemo je s vitalnošću prirode i nijansama zdrave hrane, a onda to prenosimo i na životni stil I na prostor u kojem živimo.Ovaj inspirativni moderni enterijer prikazuje jedan od načina pristupa zeleno-sivoj temi. Šema ovog stana ide od grafitno sivih akcenata sa srednjim spektrom zelene boje, koja ima svoju privlačnost,osobnost I prekrasane karakteristike. 

Neutralni tonovi doprinose dojmu topline i omekšavaju načelno hladne materijale poput stakla, metala i keramike. Dodatna toplina prostora postignuta je kupatilskim elemenima u drvenom dekoru.

Ako ne želite riskirati i odabrati keramiku ili ormariće jakim bojama I modernim nijansama, uvijek vam ostaju detalji poput galanterije (čaše za četkice, kutija za sitnice, kutije za sapun…) ili primjerice ručnika i malog tepiha. Ovi sitni, ali bitni detalji bit će sjajni stilski i koloristički akcenti u kupatilima gdje vladaju neutralne boje te će unijeti toplinu.

 

U ovom se kupatilu kombinira finiš namještaja s tonom zidnih pločica u prostoru za tuširanje.Zaobljene linije umivaonika unose mekoću i toplinu u prostor.

Prirodni materijali, ali i oni koji ih oponašaju, unose toplinu u svaki prostor. Staklo i keramika jednostavno će izgledati znatno manje hladno kada se kombinuje s prirodnim materijalima poput drveta ili pamuka.

Ako imate kosi strop, razmislite o gredama ili sačuvajte i obnovite postojeće.

Samim odabirom glavnih elemenata, u koje svakako spada i keramika, možete unijeti toplinu. To ćete najlakše postići pločicama s popularnim uzorkom drveta. Pored ovakvih pločica, birajte sve ostale zemljane tonove a nemojte zaboraviti nipastelne nijanse.

Kao što smo već napomenuli, s detaljima možete postići željenu atmosferu, što je naročito dobar prijedlog ako je kupatilo već gotovo i opremljeno u hladnim tonovima. Vaze od pletenine ili u toplim i pastelnim nijansama, male klupe, ljestve ili košare od pletenine učinit će čudo.

Određivanje prostora za tuširanje sa posebno dizajniranim pregradama plus je u dekorisanju kupatila. Možete birati s crnim ili bijelim profilima.

Ovo su naši prijedlozi,a vi budite odvažni pa napravite miks koji najbolje odgovara vašim željama i potrebama.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *