Magazin

Industrijsko oblikovanje bakra

Izloženi elementi od opeke i sirovog drveta oblikuju životni prostor industrijskog stila, kojeg prožima metalna infuzija s bogatim bakrenim akcentima. Jedinstvena unutrašnjost, koju je dizajnirala Ira Lysiuk , prostrano je i impresivno prebivalište, gdje moderan namještaj stvara nekomplikovan i minimalistički pristup. Sama arhitektura predstavlja kružni motiv koji nadahnjuje zajedničku temu oblika koji se prenosi iz sobe u sobu. Crna boja postaje i stalna tema, koja donosi težinu da uravnoteži prozračni bijeli dekor i istakne robusne betonske podove i stubove. Industrijski šik nastavlja se u kupatilu ,u dječjjoj I spavaćoj sobi kako ništa ne bi izašlo iz zamišljene stilske šeme.

Izložena opeka predstavlja industrijsku vibraciju. Otvor koji je ugrađen u konstrukciju pomaže olakšati atmosferu koja slobodno teče u životnom prostoru. Prateći temu sobe, kružni držač drva za loženje stoji na betonskom podu ispred modernog kamina. Bakreni zidni element proširuje efekat zagrijavanja oko vatre, a akcent se ponavlja u drugoj polovini životnog prostora na bakrenoj oblozi kuhinjskog ostrva.

Veliki trpezarijski stol dolazi između kuhinje i dnevnog boravka.

Svečane stolice za ručavanje odgovaraju pravougaonom obliku crnog stola; rustikalna drvena klupa za ručavanje uzdrmala je jednostavni trpezarijski set. Crni lusteri postavljeni su cijelom dužinom trpezarijskog stola.

Obloge od drveta iza televizora u dnevnom boravku nastavljaju se oko vrata i na tavanici , prije nego što u kuhinji postaju ormarići od sirovog drveta.Stražnji dio bakrenog kuhinjskog ostrva opremljen je setom elegantnih bijelih ladica iznad kojih se nalaze i ploča za kuhanje i kuhinjski sudoper. Integrisana napa u ploči za kuhanje brine se za pare i mirise.

Crne barske stolice naglašavaju svijetlu bakrenu oblogu. Središnji dio visokih kuhinjskih ormara opremljen je dvokrilnim vratima koja se povlače natrag kako bi se otkrila dodatna površina za smještaj kuhinjskih uređaja.Integrisana napa u ploči za kuhanje brine se za pare i mirisa.

 

Dekor kućne kancelarije je gola industrijska opeka I namještaj od sirovog drveta . 

Linearna rasvjeta naglašava centralno postavljeno stol, dok uvučena plafonska rasvjeta osvjetljavaju rubove. Crni ormarići ispunjavaju cijeli zid iza stola, skrivajući dosjee i kancelarijski materijal , tako da se sva pažnja može usmjeriti na jedinstveni betonski umjetnički zid.

Prilagođeno sjedište na prozoru i nekoliko razbacanih jastuka stvaraju ugodan kutak za čitanje.

Minimalistički bijeli ormari za odlaganje tiho koriste nišu u sobi. Moderna zidna rasvjeta naglašava industrijski betonski stub.  Kružni tepih kompenzira tvrde linije u sobi.

U glavnoj spavaćoj sobi zid uzglavlja zapravo je pregrada iza koje je smješten garderober.Sam krevet prekriven je presvučen u kožu boje bakra tako da odražava metalni bakreni zid nasuprot.

I ovdje se smjestio moderni kamin koji je ugrađen u bakarni prostor.

Iza uzglavlja kreveta koji ima I funkciju zida nalati se garderobni prostor opremljen sa rustikalnim ladicama od drveta i veliki regal.Betonski pod spavaće sobe hladno je suprotstavljen hrastovom namještaju.

Karizmatičan industrijski dizajn kupatila odiše toplim, bakrenim nijansama izložene opeke zajedno s prirodnim drvenim elementima. Obloga bijelog zida čisto skriva cjevovod.

Samostojeća metalna kada zaista postavlja scenu svojim rustikalnim ivicama i teškim crnim premazom. Mat crna crna slavina upotpunjava izgled.

Dječja soba zabavan je prostor za druženje. “Budite slobodni poput vjetra” kaže natpis na zidu od neona.

Dizajn kreveta koji je napravljen po mjeri i širini sobe,sa stepenicama od konopima kojima se dolazi na mrežastu igraonicu.

Igralište ima udoban viseći pod koji je proziran te se može gledati na krevet ispod. Djeca svoju energiju mogu trošiti i na penjačkom zidu nasuprot kreveta.

Još jedno kupatilo sa tuš kabinom od zatamnjenog stakla. Umivaonik industrijskog stila unosi bijeli trenutak u dekor crne sobe za tuširanje.

 

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *