Magazin

Luksuzni eksterijeri koji će pobuditi snove i težnje

Prostrani, glatki i veličanstveni, ovi luksuzni eksterijeri ističu se kao primjeri privatne stambene arhitekture. Sljedeći primjeri idu od čisto izrezanih bijelih i drvenih linearnih formi i prirode koju vole moderne kuće, do jedinstvenih kiparskih kreacija i betonskih prebivališta brutalističkog stila. Kakvi god bili vaši snovi ili stilske težnje, ovdje ima puno toga što će pobuditi vaše želje i maštu. Nevjerovatni dizajni bazena, koji prkose gravitaciji na konzolnim palubama, sunčane terase i neke doista zapanjujuće lokacije.

Impresivne terase za zabavu sa natkrivenim i otvornim cjelinama,dok je cijeli kompleks zaokružen zelenim vrtom i zelenim krovovima na objektu.

Govoreći o zelenim obrubima, ovaj dizajn rebraste kuće od pješčenjaka uključuje bogati biljni naglasak koji se prostire cijelom dužinom gornjeg sprata.

Konzervirane na litici, uzdignute iznad bogate,netaknute flore, velike linearne ploče guraju se u plavetnilo. Vanjska svjetla zrače kako bi se istaknuo rascjep između podova i nadstrešnica.

Vila Amanzi gleda na liticu ekskluzivnog rta Sol na Tajlandu. Bazen se pruža u pejzažu, kao da se želi pridružiti moru. 

Svaki zid ovog životnog prostora u obliku slova L okrenut je prema zelenom vanjskom prostoru i prekrasanom pogledu na prednju terasu.

Otvorene bočne sobe dizajnirane su tako da podstaknu interakciju između članova porodice i uživanja u blagodetima tropske klime u Singapuru. Vrt na krovu okrunjen je bujnom tropskom vegetacijom.

Glatka linearna arhitektonska forma utopila se u netaknutu obalu, za uživanje u nezaboravnom pogledu na okean.

Cilj obnove porodičnog prostora bio je jačanje veze s jezerom. To je postignuto izravnavanjem poda koji se pruža do novog bazena. Bogat drveni okvir okružuje bazen i vrt u kojem betonske ploče prekidaju travnjak i cvjetne sadnice različitih visina.

Postojeći raspored stabala i prirodna fauna mjesta zaštićeni su, a zeleni krov pomaže vratiti dio onoga što je uklonjeno. Izgradnjom ove kuće investitori su uključili najnovije strategije održivog dizajna. 

Ne moraju svi moderni eksterijeri biti betonski / bijeli / kameni. Tradicionalna crvena cigla je još uvijek cijenjen materijal za oblaganje fasada.

Skulpturalna kuća od brušenog čelika održava osjećaj otvorene jednostavnosti.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *