Magazin

Nijanse zelene za sježinu životnog prostora

Kada pomislimo na boje koje osvježavaju neki prostor, zelena bi trebala biti na vrhu ljestvice. Povezujemo je s vitalnošću prirode i nijansama zdrave hrane, a onda to prenosimo i na životni stil I na prostor u kojem živimo.Ovaj inspirativni moderni enterijer prikazuje jedan od načina pristupa zeleno-sivoj temi. Šema ovog stana ide od grafitno sivih akcenata sa srednjim spektrom zelene boje, koja ima svoju privlačnost,osobnost I prekrasane karakteristike. 

Moderno urađen,zeleno-sivi, enterijer kojeg odlikuje rasprostranjenost grafitne sive boje dajući mu dodatnu težinu i dubinu.Ova paleta boja kombinuje se na modernoj sofi gdje se sivi i zeleni dijelovi prepliću u dvobojnom dizajnu.Velika siva ploča prekriva rebrasti tretman zidova iza sofe,a rasvjeta dodatno naglašava njihovu teksturu. 

Visoki zeleni ormar stvara pozadinu od poda do stropa za prekrasan trpezarijski set. Moderni sivi stol i stolice u istom tonu stvaraju profinjeni kontrast sa naglašenim zidom plakara. Luster je Cresent Lee Broom koji se spušta nisko iznad stola, gdje ukrasna vaza dopunjuje estetiku zaobljenih linija.

Zelene kuhinjske barske stolice bojom odgovaraju osnovnim elementima kuhinje. Genijalan stropni bar za doručak održava prostor laganim i otvorenim, a par zelenih barskih stolica daje završni pečat .

Bijeli ormari popunjavaju zid na suprotnoj strani kuhinje, u koji su ugrađeni uređaji. Bijeli ormari nakon ulaska u kuhinju ostaju gotovo neprimijećeni, jer prirodna svijetlost sa balkonskih vrata u potpunosti privlače pažnju.

Zeleni ormarići, ukrasni paneli i unutrašnja vrata obojili su prostor hodnika.

Unutar spavaće sobe, ugodan prekrivač i zavjese unose zelene elemente. Čini se kao da sivi krevet na platformi lebdi iznad odgovarajuće prostirke.

Minimalistički kućni ured smešten je u pokrivenom dijelu balkona koji je sa preuređenjem dobio je novu funkciju.

Zelene rebraste zidove nalazimo i u kupatilu koji dizajn ovog stana čine  jedinstvenim.

3D prikaz tlocrta ovog unikatnog zeleno-sivog enterijera.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *