Magazin

Izazovi u oblikovanju malih studio apartmana

Možda ćete pomisliti da bi sa velikom kućom bilo više nadahnuća za uređivanje, ali ovi elegantni mali prostori ponovo pokreću drugačiji način razmišljanja. Ova dva vrhunska, stilski bogata apartmana pružila su nam stvarni uvid u mogućnosti opremanja I života u studio apartmanima. Mala, ali savršeno oblikovana, ovi enterijeri imaju sve što srce želi u pogledu moderne udobnosti, ukusne i luksuzne estetike. 

Elementi napravljeni po mjeri osiguravaju da sve teče i zadovoljava potrebe u svakom zadanom uglu.Bogati drveni naglasci i tamne note donose umirujuću toplinu i težinu u paleti svakog skromno uklopljenog enterijera. Tonalna kombinacija stvara izgled samopouzdanja i krajnje sofisticiranosti.

 

Ovaj studio apartman podijeljen je u dvije cjeline uvođenjem ukrasne pregrade. Panel se proteže između podnožja kreveta u stražnjem dijelu I sofe  s druge strane.Geometrijska pregrada omogućava zajedničko svjetlo u dvije različite zone, istovremeno gradeći privatnost i definiciju.

Sofa ​​gleda na trpezariju s okruglim modernim stolom sa sredine prošlog vijeka .

 Tamni dodaci, poput modernog lustera I vaze, pomažu u povezivanju stola od svijetlog drveta sa setom tamnih stolica za ručavanje. Sama kuhinja je urađena u drvenom dekoru,izuzev visećih bijelih elemenata, sa vratima koja su uokvirena  modernim detaljima. 

Mekani sivi krevet na platformi mijenja paletu dekora . Jedinstveni drveni noćni stolići sa svake strane tapeciranog kreveta svoje crne ploče povezuju s jednobojnim jastucima i pokrivačima.Stil stolice u spavaćoj sobi je iz iste linije kao i stolice u trpezariji. Ormari u spavaćoj sobi nastavak su estetike drvenih elemenata kuhinje. Ove vizuelne veze stvaraju glatku povezanost u malom životnom prostoru.

Kako bi se nadoknadio nedostatak TV prostora u dnevnoj sobi, velika zidna televizija nalazi svoje mjesto na strani spavaće sobe na ukrasnom razdjelnom panelu. Komad geometrije sa pregrade iskorišten je kao atraktivna pozadina iza jednostavnog ogledala.

Sljedeći studio apartman, smješten u Zaporožju, u Ukrajini, ima površinu od 51 kvadratnog metra. Izvrsna moderna sofa proteže se ispred elegantne police,koja je ispunjena do vrha ukrasnim predmetima i knjigama. 

Rešetkasti drveni panel, kao i podest, odvajaju zonu spavanja od prostora dnevnog boravka u ovom studiju. Iza rešetkastog panelnalazi se krevet okrenut licem prema velikom prozoru koji u prvi mah donosi oblake i prirodu.

Kuhinja u obliku slova “L“ je bijela ploča s tamnim naglascima. Minimalistička napa nadopunjuje estetiku čiste bijele kuhinje.Oko nosivog zida između spavaće sobe i kuhinje smješten je pult za doručak. Stolice privlače pažnju svojom bojom teksturom I materjalizacijom.

Moderan model toaleta i umivaonika za ruke odgovaraju siluetama u kupatilu. Rezani naglašeni zidovi igraju se s osjećajem razmjera. Slavina iznad umivaonika u kupatilu pruža se direktno iz ogledala radi prozračne završne obrade.

Ljubičasti taburei dodaju i unose neočekivane boje u ovom neutralnom studio apartmanu.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *