Magazin

Kreativan i jedinstven dekor stil

Jedinstveni dekor čini ovaj redizajn stana ,površine 93,5 kvadratnih metara, kompanije Azovskiy Pahamova , u Dnjepru , unikatnim. Novi vlasnici stana su kreativan mladi bračni par s malim djetetom, koji su željeli da njihov novi dom odražava njihovu ličnost i interese. Bijelo obojeni zidovi postali su neutralna pozadina kako bi elementi namještaja i I aksesoara postali I sami umjetnička djela. Blijeda dekoracija je također pomogla da se vizuelno pojača dostupnost prirodnog svjetla i osjećaj prozračnosti I osvježavajuće prostranosti. Dizajn dnevnog boravka otvorenog plana postao je srce doma, u kojem se svi mogu okupiti čak i kada rade pojedinačne aktivnosti u različitim zonama.

Podna površina prilično je ravnomjerno podijeljena u trpezariji i prostoru dnevnog boravka, ostavljajući dovoljno prostora da i najmanji član porodice slobodno trči gdje god se njihovi roditelji druže.

Dvostrani moderni dizajn  je hrabar odabir komada namještaja u porodičnom životnom prostoru otvorenog plana. Ovaj pojedinačni komad namještaja povezuje dnevni boravak sa trpezarijskom dijelom i omogućava lako vođenje razgovora u svakom smjeru.

Zidne police pravljene po mjeri penju se na zidu pored kauča, sa obje strane prozora. Obloga od drvenog dekora popunjava prazninu iza polica, a drugi komad prolazi na parapet ispod prozora kako bi povezao ove dvije vertikalne jedinice.

Na staklenim vratima tv komode odražava se prirodni hrastov pod stvarajući iluziju šireg prostora.

Stolica i mali bočni stol slični su umjetničkom djelu, sami po sebi neobične forme i oblika.

Dekoracija vaze od žice nalazi se na vrhu stola privlačeći pažnju, kao da se ruga potrebi za „stvarnom“ dekorativnom vazom.

Tamne moderne stolice u kontrastu su sa svježim bijelim stolom za ručavanje, dok linearni luster nenametljivo zaokružuje cjelokupnu zonu trpezarije.

Bijelo staklo daje sjaj duž cijele kuhinje,a bijela napa je još jedan neupadljivi minimalistički dodatak. Crni frižider u američkom stilu blokira kraj bijele kuhinje pored kojeg stoji, kao mini art skulptura, Alessijev citrus squeezer.

U dizajnu bijele spavaće sobe nailazimo na još jedan minimalistički pristup u uređenju,a on se ogleda u krevtu,noćnim ormarićima kao I u garderobnom ormaru koji se smjestio na jednoj strani sobe.

Trokutasti prozorski prozor u spavaćoj sobi stoji odvojen od ostatka prostora, gotovo kao mala soba sama gdje pronalazimo plavu Shaggy fotelju čija je namjena,osim estetske,stvoriti ugodan kutak za čitanje

Pas je tema koja dječijoj sobi daje zabavan završni dodir I pronalizmo ga u vidu naljepnica na vratima ormara, području radnog stola, na tkaninama dekorativnih jastuka,te jastuka sjedala na sanduku za igračke.

U ulaznom dijelu stana nalazi se neobična i funkcionalna klupa sa integrisanim stolićem na koji možemo ostaviti sitnice prilikom raspremanja. Tkanina jastuka je identična onoj koja se nalazi na jastucima sofe u dnevnom boravku.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *