Magazin

Dom sa ružičastim naglaskom

Ovaj enterijer, koji se prostiru na nešto manje od 85 kvadratnih metara, ima dnevni prostor otvorenog plana, jednu spavaću sobu za odrasle i jednu dječju sobu (na kraju je tlocrtni plan). Neočekivani plavo-zeleni i ružičasti elementi veselo se pojavljuju dok obilazimo prostorije, gdje boje djeluju na razbijanje monotonije pretežno bijelog platna. Moderni namještaj, trendi izgleda i kvalitetne završne obrade zajedno stvaraju moderan, ali praktičan porodični životni prostor u kojem se može osjećati lagano, razigrano i slobodno.

Unutrašnjost stana u kojem preovladava bijela sa akcentima u zelenoj i ružičastoj boji . Postavljanjem štukatura razbija  se prostor bijelog zida dnevnog boravka, dok pozadina od opeke efektno teksturira zid oko trpezarijskog stola .

Prozori na pregradnom zidu posuđuju svjetlost iz dnevne sobe u ulazni hol koji se nalazi iza.

Izloženi električni vodovi i zanimljivi luster u trpezariji  nastavljaju industrijsku vibraciju zidova od opeke. Ružičaste ukrasne kuke ukrašavaju ulazni dio pregradnog zida.

Drveni ormari idealni su kao skriveno skladište viška predmeta. Ružičasto ogledalo donosi još jedan akcent pastelne boje na zidu pored ulaznih vrata,a kontrast svemu daje zeleni tabure. 

Kuhinja u obliku slova L sa dizajnom koji ima drvne ormare u osnovi, i zidne elemente u bijeloj . Jednobojne mozaične pločice imaju švicarski dizajn krsta postavljenog kao ukrasni obrub.

S druge strane staklenog pregradnog zida, spavaća soba je mirno utočište meke ružičaste i bijele boje. Kutiija od sirovog drveta na staklenom zidu otkriva njegovu pravu funkciju kao kućišta za zavjese koje mogu pružiti dozu privatnosti.Figurica junaka iz crtanih filmova služi kao kao graničnik za knjige na drvenom podu,a drvena viseća šipka zamjena je za ormar u spavaćoj sobi.

Dizajn dječije sobe nastavlja temu naglašavanja ružičaste boje,ovdje je nalazimo na radnoj i slonić-stolici.Žuti detalji daju dodatnu energiju ovom prostoru. Dekorativni žuti zid na dužoj strani sobe s jedne strane I žute sprave za penjanje sa druge se međusobno dopunjuju.

Motivi na pločicama iz kuhinje vraćaju se unutar dizajna kupatila, oko prostora ogledala gdje se spušta I ružičasto drvrna lampa lampa.Crni toalet s umivaonikom od tamnog kamena i jednobojnim pločicama mozaika.

Tlocrt stana otkriva pomoćnu prostoriju koja se nalazi između kuhinje i kupatila.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *