Magazin

Ideje za rasvjetu iznad kuhinjskog ostrva

Rasvjeta iznad kuhinjskog ostrva imaju tajne moći. Luster iznad dugačkog kuhinjskog ostrva može naglasiti prostor i učiniti da se prostor doima još višim, a predimenzionirana sjenila lustera mogu učiniti da se u velikim prostorima osjeća ugodnije. Topli metalni lusteri mogu dati glamur i toplinu hladno obojenim prostorima, dok bakar hladan izgled za industrijsku. Crni lusteri savršeni akcenti u potpuno bijelim kuhinjama, dok stakleni lusteri stavljaju naglasak na ostatak kuhinje. U ovim ćete primjerima vidjeti kako metal može dodati toplinu svim bijelim šemama, lusteri u boji zlata daju kuhinjskim ostrvima neočekivani glamur čak i u rustikalnim enterijerima, a izložene sijalice stvaraju utilitarnu atmosferu. Sa jednostavnim svjetiljkama možete dodatno naglasiti minimalistički dizajn kuhinje, a ne možete pogriješiti s bezvremenskim klasikom poput rasvjetnih tijela Tom Dixon-a.

 

Možda zvuči kao kliše, ali istina je da lusteri iznad kuhinjskog ostrva doista mogu transformisati izgled i osjećaj u prostoru. Rasvjeta iznad kuhinjskog ostrva ne mora biti tradicionalna. Koristite svježi pristup i odlučite se za nešto odvažno poput klasičnog lustera ili dizajna sputnjika sa zvijezdama. Dizajneri rasvjete su svoje ideje crpili iz svijeta i prirode koji ih okružuju i stvorili nazaboravne oblike i veličine sa kojima ćete oblikovati vaše prostore u kojima će biti ugodno, tradicionalno, toplo, glamurozno, bezvremenski moderno….

Stakleni lusteri na vrlo dugim žicama, naglašavaju kuhinjski prostor dvostruke visine.

Klasični lusteri za seosku kuhinju odgovaraju ovoj uparenoj paleti boja boja, ispranih bluesa, drveta i metala.Ovi lusteri za kuhinju na otoku su na dugoj žici, tako da se mogu objesiti s kuka iznad otoka. Ravni viseći lusteri stvorili bi čistiji, vitkiji izgled, ali objesiti ih na ovaj način izgleda prilično zabavno. Mesing u privjescima nijansi vraća se na ručke kuhinjskog ormara.

Izvor: elmueble.com

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *