Magazin

Svjetlost u potkrovnim stanovima

Uređenje potkrovlja san je mnogima koji bi željeli uživati u atraktivnom i originalnom stambenom prostoru, stoga živjeti u potkrovlju je po mnogo čemu poseban i jedinstven. Mnogi dizajneri i arhitekti u ovakvim prostorima imaju priliku realizovati svoje originalne ideje, te im je uređenje potkrovlja veliki izazov. Jedan od glavnih izazova je kako da mračno potkrovlje postane prozračan prostor okupan sunčevom svjetlošću i ispunjen svježim zrakom. Savremena tehnologija nudi niz rješenja kojim se krovna ploha otvara prema okolišu, postoje različita inovativna i atraktivna rješenja koja dovode još više prirodnog svjetla u enterijer.

Veliki potkrovni stan u kojem dominira dnevni boravak pun svjetlosti.

Svi volimo maštati o prostranim i luksuznim stanovima, a da se pregršt inspirativnih ideja krije i u manjim domovima sto dokazuje stan poput ovog.

Svjetlost koja šeta od jutra do večeri učiniće naša kupatila malim spa oazama. Prozori su ti koji omogućavaju pogled i svjetlost, dinamične igre svjetla i sjene. Prednost potkrovlja je što nikada ne može biti izolovan od sunčeve svjetlosti.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *