Magazin

Dva enterijera u Boho Chic stilu

Svijetle nijanse od ratana, sirovo drvo, prirodna vlakna, sobne biljke i opušteni stil života karakteristični su za stil Boho Chic enterijera.  Ako volite da flertujete s boho ljepotom, ali više vam prijaju tradicionalno elegantna uređenje, onda ova dva enterijera označavaju oba stila. Otkrijte kako ubaciti tu boemsku suštinu u različite prostore kuće bez narušavanja sofisticiranosti i ugodne finoće.

U kuhinji se klupa i stolice od trske slažu sa stolom koji je integrisan u kuhinjski otok.

Obloga dijela zida u tamno zelenoj boji služi kao atraktivan nosač za televizor. Dijagonale na oblozi stvaraju jedinstvenu i karaktrističnu teksturu unutar bogate boje. 

Inspirirana biljkama, zelena akcentna boja pojavljuje se i na ukrasnim vazama u sobi.

Boho Chic stil se nastavlja i u hodniku kroz akcente poput drvenih vješalica kožnih ručkica koje krase ormarić za cipele.

Kuhinja je tradicionalna bijela, a zlatni akcenti u vidu ručkica na kuhinji daju joj dozu elegancije.

Ugodnoj atmosferi u glavnoj trpezariji doprinijelo je i uvođenje velikih svjetlosnih tijela od ratana.

Odgovarajuća nijansa ratana nadvisuje kutak za doručak.

Unutar spavaće sobe krevet u antracit boji kontrast je bijelim zidovima i prirodno toniranim bojama plakara. Duboke plave zavjese privlače pogled na prozor.

Akcentni zid od plavih šesterougaonih pločice krasi stražnju stranu tuš kabine.

Korpa od ratana podiže opuštenu boho vibraciju, zajedno s ljestvicama za peškire.

Kuća broj 2 je manja, ali jednako inspirativna za elegantni boho stil. Zidna instalacija otvara vatreno naglašeni akcent u dnevnoj sobi, koji se širi i na pleteni tabure na podu dnevnog boravka i umjetničkim djelima u susjednoj kuhinji.

Pleteni tabure počiva na rubu svijetle prugaste prostirke i suptilno puni prostor bez borbe sa ostalim šarenim elementima u sobi.

Terrazzo dodaje drugačiju teksturu na pripremnom kraju ostrva. Zidna ploča čini prostor opuštenim,a drveni klinovi su pogodni za odlaganje sitnica i za uzgoj kuhinjskog bilja i začina.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *