Magazin

Samostojeće kade za kupatilo iz snova

Ogromni kaktusi posađeni na pokrivaču od kamena ispunjavaju ovo kupatilo egzotičnim dodirom koji je kontrastan savremenoj kadi i slavini u crnoj boji.  

Ljevano željezo je najtradicionalniji materijal za izradu kada. Veoma su otporne i željezo pomaže da se temperatura vode održava duže vrijeme i dobro apsorbiraju buku koju voda stvara prilikom punjenja.

Ove vrste kade su također zaštitni znak modernijih kupatila u kojima preovladava minimalistički dizajn jednostavnijih linija. A pod od kamena djeluje poput tepiha, stvarajući ograničeno područje. 

Uobičajena stvar kod slobodnostojećih kada je da je slavina visoka i uzemljena. Tada će stil obilježiti i sama kada. Još klasičnijih ili rafiniranijih linija? Krom ili crna? Stvorite kontrast između klasične kade i moderne slavine, kao na slici. 

Kade s nogama daju retro dodir bilo kojem kupatilu zahvaljujući oblikovanim nogama koje je podižu od poda. Njihov dizajn je sinonim za stil i klasu.

… možete im pristupiti sa bilo koje strane. Oni su također skulpturalni komadi s posebnom istaknutošću koji transformišu bilo koju kupatilo. 

Posebnost samostojećih kada je u tome što možemo postaviti pomoćni stol savršen za odlaganje knjige ili da postavite aromatičnu svijeću.

One se nazivaju samostojeće ili nezavisne. One nisu ugrađene ni u jedan zid ili ugao. One se ističu jer kradu pozornost više od bilo kojeg drugog elementa kupatila, postajući vizuelni centar.

One mogu zauzeti centralno mjesto u kupatilu i sa prostorom oko koga se možemo kretati, kao da je otok. Mogu se postaviti i pored zida, ali bez ugrađivanja.

One su elegantne, sofisticirane, a kombinacija modernih linija sa toplinom drveta na plafonu, podu ili zidu sigurna je formula za uspjeh. 

Zajedno, ali ne i skučeno. U ovoj kupaonici, koju je dizajnirala Natalia Zubizarreta, ekran s crnim profilima služi za razdvajanje između prostora za kupanje i toaleta.

Novi materijali omogućavaju tople i meke završne obrade koji omogućavaju eksperimentisanje s novim i modernim dizajnom.

Izvor: elmueble.com

 

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *