Magazin

Calligaris dizajneri – BUSETTI, GARUTI, REDAELLI

Manuela Busetti , Andrea Garuti i Matteo Redaelli zajedno rade od 2008. na razvoju novih proizvoda, kako za kućni, tako i za ugovorni sektor.

Sinergija njihovih različitih stavova stvara proizvode utemeljene na pažljivom istraživanju novih stilova života, preradi ili dekontekstualizaciji tehnologija i materijala, novih i tradicionalnih, za stvaranje neobičnih, inovativnih dobara koja najbolje mogu odgovoriti na savremene potrebe.

Sljedećim slikama predstavićemo njihov opus koji je vezan za Calligaris.

Stol Cartesio može se pohvaliti elegantnim linijama i karakterističnim, originalnim nogama u obliku slova „V“. Skulpturalno i moderno, definisat će stil prostora sa svojim jakim karakteristikama.

Icaroo stol je čvrst, robustan i elegantan. Zahvaljujući mogućnostima izbora kombinacija ploče stola različitih oblika, materijala i dimenzija ovaj stol je dobar izbor za moderne stanove.

Stolica Gala je nastala kao igra kontrasta izmedju metalnih nogu u crnoj i zlatnoj boji i nježnog i toplog pliša navlaka. Možete izabrati stolicu sa rukonaslonm ili bez, te model barske stolice Gala različitih visina.

Circles je dizajnerski komad i novi pogled kako držati omiljene stvari na jednom mjestu štedeći prostor.

Coco fotelja je kontrast izmedju profinjenih metalnih struktura i robusnog sjedišta. Ova fotelja je reinterpretacija stila koji je vladao u 50-tim godinama prošlog vijeka.

Stolica Ines je je takodje reinterpretacija stila iz sredine dvadesetog vijeka. Meki i graciozni oblici, a metalni ram podržava eleganciju i lakoću zaobljenog naslona i sjedišta.

Bumper pripada CODE liniji proizvoda koji su neobični, genijalni i djelo su mladog dizajnerskog tima BusettiGarutiRedaelli .

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *