Magazin

Penthouse u centru Rima by Carola Vannini

Ovaj prekrasan penthouse apartman koji se nalazi u centru Rima potpuno je redizajnirala Carola Vannini.

Sve u ovoj luksuznoj rezidenciji dizajnirano je, a nijedan detalj nije prepušten slučajnosti, jer čvrsto vjerujemo da sve u dizajnu interijera može napraviti razliku.

Ovaj stan koji je smješten u centru Rima, potpuno je modificiran što se tiče unutrašnje dispozicije i stila. Prvi kriterij koji je vodio ovaj projekt bio je otvaranje prostora prema vani kako bi se dobilo što više i prirodnog svjetla. U dnevnoj sobi (gdje je postojeći strop napravljen od jednostavnih gips ploča koje su dodatno naglasile postojeće stare drvene grede) dvostruka visina prostora vraćena je u život. Ugodan kancelarijski prostor se nalazio ispod obnovljenih drvenih greda.

Obnavljanjem dragocjenih drvenih stropova penthouse je dobio na unikatnosti. Podloga stropa u nježno zelenoj boji sa laganim dodirima zlata i srebra koje su izabrane za osvjetljavanje i akcentiranje ukrasa.

Kuhinja je dizajnirana od strane arhitekte, kako bi bila otvorena prema objektu, trpezariji i vanjskom prostoru.
Ispod kuhinjskog otoka postavljen je tepih starih pločica (uzetih sa poda starog stana i restauriranih) i prilagođen potrebnim proporcijama, kako bi se stvorio osebujan umetak u drveni pod.

Da bi uveli dnevnu svjetlost, eliminisan je hodnik i stvorena su troja staklena vrata na zidu koji razdvaja dnevni prostor od velike terase.

Glavna spavaća soba dijeli strop sa pripadajućim kupatilom od kog je odvojena zidom koji ne doseže punu visinu i uokviren je željeznom i staklenom konstrukcijom. To omogućava da se pogled na strop ne prekida i da svjetlost slobodno teče u te prostore.

Tople boje i crni detalji su crta cjelokupnog projekta, a istodobno daju karakter i toplinu, a da pri tome ne odustajete od neobičnog modernog ukusa.

Fotografije: Stefano Pedretti

www.carolavannini.com

Autor: Matt Watts

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *