Furniture, Magazin

MS&Wood @ IMM Cologne 2020

Početak ove godine MS&Wood započeo je izlaganjem na Internacionalnom sajmu namještaja i interijera IMM u Kelnu. Posjetioci sajma imali su priliku vidjeti već poznate i višestruko nagrađivane proizvode iz kolekcija Primum i Elle ali i nove proizvode među kojima su se našli Primum lounge te Elle barska stolica.

Premijerno predstavljanje novih proizvoda izazvalo je pozitivne reakcije stalnih klijenata kompanije MS&Wood ali i svih ostalih posjetilaca štanda. Kao i stari proizvodi i novi su pažnju plijenili svojim organskim formama, kompleksnom izradom te samom završnom obradom drveta, zbog čega su se među posjetiocima našli i mnogi evropski profesori dizajna i mašinstva sa svojim studentima.

Primum lounge stolica je za ovu priliku izrađena od američkog oraha u kombinaciji sa vunom, a biti će dostupna i u drugim vrstama drveta kao i koži i štofu. Izrađen od punog drveta, ovaj proizvod dodiruje granicu konstruktivnih mogućnosti drveta kao materijala a kompleksnost konstrukcije potpuno je sakrivena u fluidnoj i organskoj formi ovog proizvoda. Elle kolekcija dopunjena je barskom stolicom koja ima svoje dvije verzije – barska stolica sa metalnim i drvenim osloncem za noge čime je proizvod prilagođen upotrebi i u javnim i privatnim prostorima.

MS&Wood nakon sajma u Kelnu planira izlaganje u Štokholmu, centru skandinavskog dizajna. Nastup na Stockholm Furniture&Light Fair planiran je od 4.-8.2. Na ovoj izložbi, MS&Wood planira predstaviti nove proizvode i na ovom tržištu.

Izvor i fotografije: http://mswood.ba

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *