Magazin

Crno-bijele trpezarije kao jednobojna magija

Trpezarije su od vitalnog značaja, ali često i zanemarivani dio kuće, ispunjavaju prostor između dnevnog i kuhinjskog dijela, često djeluje kao dizajnerski posrednik, a ne kao akcentni dio enterijera. Korištenje jednobojnih tonova, postavljanje luksuzne rasvjete, stolica neobičnih i zakrivljenih linija oko savremenog stola može vašu trpezariju učiniti zvijezdom enterijera. Obojite zidove u nijanse crno-bijelog filma kako biste stvorili ambijent i centar vašeg doma za zabavu, druženje i smijeh. 

Učinite ulaz za svoju trpezariju nezaboravnim, naglasite čiste linije trpezarijskog crnog namještaja sa klasičnim podovima od bijelog četkanog drveta i laganom visećom rasvjetom neobičnog oblika. Crne obojene kockaste stolice zaokružile su prostor za doručak i samo zbog njih ovaj enterijer urađen u skandinavskom stilu možemo nazvati crno-bijelim.

Malo detalja od drveta, poput nogu stolica i blijedog drvenog poda, čine crno-bijele enterijere toplijim.

U minimalističkom enterijeru niz crnih rasvjetnih tijela čini ovaj otvoreni prostor trpezarije, kuhinje i dnevnog boravka povezanim. Kad u potpuno bijeli enterijer postavite stolice, plafonjere umetnute u strop i veliki linearni luster u crnoj boji , vaš prostor za ručavanje biće crno-bijeli.

Zid od opeke može dati karakter vašoj crno-bijeloj trpezariji, a odabirom namještaja jednostavnih linija dobićete skandinavski izgled. Neka bude jednostavno i svijetlo uz bijelu origami rasvjetu iznad stola. 

Iskoristite izduženi prostor za ručavanje, crno-bijelim dizajnom, dok betonski pod povezuje ove tri cjeline u prostor savršen za zabavu.

Različiti materijali i teksture mogu se kombinovati da bi se stvorio prostor koji vizuelno, estetski i funkcionalno zadovoljava posmatrača.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *