Magazin

Moderan apartman od CARTELLE DESIGN

Pažljivo odabrane boje daju svakoj sobi ovog doma svoj poseban karakter i individualni identitet, koji je CARTELLE DESIGN osmislio i vizualizirao. Stan površine 110 kvadratnih metara ispunjen je nizom obojenih zidova, moderne umjetnosti i akcentnog namještaja. 

Okretna fotelja u pepito tkanini otkriva stilski prepoznatljiv dodir visokog estetskog umijeća dizajnera. Polica za knjige je jedinica izrađena u kraljevskoj plavoj i dekoru drveta. Klizna staklena vrata daju dozu glamura ovoj lijepoj polici.

Stol za ručavanje je drvena ploha koja obavija sa dvije strane centralni, crni kuhinjski pult. Zlatna rasvjetna tijela vise na crvenim električnim kablovima. Bijela kuhinjska, poluprofesionalna napa postavljena je iznad ostrva, zadovoljiće i najvještije kuhare, a i sve one koji se nađu za ovim stolom.

U crnoj kuhinji postavljena je polica sa pozadinskom LED rasvjetom koja dramatično osvjetljava crnu mramornu plohu. Pločice od crnog mramora daju kuhinji luksuzan izgled. Sobne biljke na kraju prostora dodaju teksturu i slobodan oblik strogoj linearnoj vizualnosti kuhinje.

Zid u ogledalu i vrata čine da hodnik izgleda dvostruko više od stvarne širine, omogućujući tako da se zid i vrata na suprotnoj strani hodnika oboje u crnu boju. Plava polica za knjige iz dnevne sobe ulazi u prostor hodnika.

Vrhunski postavljena crna vertikalna rasvjeta visi iznad lebdećih noćnih ormarića. Boja šljive stvara šarenu platformu za živopisna umjetnička djela i ujedno je kontrast hladnom mramornom zidu uzglavlja kreveta. Moderan i zanimljiv dizajn stolice i radnog stola nasuprot crnog zida čini ovaj kutak izrazito ugodnim.

Zid u boji šljive popunjava praznine oko drvenih obloga u kupaonici. Crne pločice prekrivaju donju polovinu zidova i prelijevaju se po podu. Boja šljive prekriva i strop.

Svaki centimetar prostora maksimalno je iskorišten u zajedničkoj dečjoj sobi Kobaltno plava boja pojavljuje se kao akcent u vidu u vertikalne rasvjete, od plavog jastuka, do plavog taburea. Plava se pojavljuje i kao obrub kreveta na sprat.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *