Magazin

Jednobojni moderni dizajn

Zidovi u najnježnijim nijansama sive stvaraju u ovoj elegantnoj vili prozračne, otvorene sobe i tihu eleganciju. Vrhunski, moderno dizajnirani namještaj oblikuje svaku sobu sa potpunim, ali i neponovljivim luksuzom, zamišljenim i postavljenim sa minimalističkim pristupom.  Uprkos raskoši, dom odiše opuštenom atmosferom, poput luksuzne vile za odmor ili hotelskog apartmana u penthouse-u.

Moderna postavka osim u namještaju ogleda se i moderno uređenom dijelu zida s rebrastim gips pločama.Blijedosivi tonovi preovladavaju u ovom modernom stanu od kvadratnih stolova za kafu,tepiha, trosjeda i detalja poput jastuka. Jedinstvena zidna rasvjeta proteže se do poda poput podnih svjetiljki pored sofe.Fotelja je uravnotežena se malim stolom, na čijem vrhu su vaze suhog cvijeća koje naglašavaju visinu.

Jedan pogled na trpezariju i kuhinju otkriva kako se nježno siva nijansa nastavlja i u ovim prostorima. Upečatljiv ukras je crna Eamsova ptica koja posmatra sa vrha hladnjaka.Okrugli stol za ručavanje, moderne trpezarijske stolice i neobičan luster postavljeni su između kuhinje i dnevnog prostora.Kuhinja je odvojena od poda i proteže se izvan samog kraja potpornog zida, što instalaciji daje bestežinski plutajući efekt.

Veliko ukrasno ogledalo reflektira prirodnu svjetlost u zatamnjenom području hodnika. Spavaća soba je priča sa puno svjetlosti što prirodne što vještačke poput srebrne visilice koja svjetluca iznad malih noćnih stolova.Ogledalo bez rama prilagođeno stubu povećava osećaj prostora unutar spavaće sobe.

Kupatilo je obloženo jednom jedinstvenom bojom kako bi se povećao osjećaj prostora, mada se format pločica mijenja od zida do poda.  Viseći elementi,umivaonik i ladice ispod, također su postavljene tako da lebde u prostoru – tema koja se ponavlja u ovom stanu.  

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *