Magazin

Prostoria u IMM-u Keln 2020

Dizajniranje i proizvodnja konačnog proizvoda bili su preduslov da Prostoria tokom 8 godina transformacije kompanije u međunarodni dizajnerski brend čija se proizvodnja temelji u Hrvatskoj. Tokom perioda, Prostoria je prešla sa zanatske proizvodnje namještaja na industrijsku proizvodnju namještaja od punog drveta i metala.

Na Imm Cologne 2020, Prostoria je predstavila dvije nove modularne sofe – Absent i After. After je radikalno jednostavan i čist, zasnovan isključivo na četiri osnovna elementa – sjedištu sa naslonom, dva ugla i naslonom, ovaj koncept pruža rješenje za sveobuhvatan dizajn enterijera.

Avet je novi vizuelno privlačan Numen / ForUse dizajn niskog stola koji se oslanja na laganu trokutastu metalnu konstrukciju, čije osnovne linije mu daju određenu krhkost. Sa dodatkom tonirane staklene površine, stol postaje gotovo nematerijaliziran, elegantan, sjenovita silueta, prikladno nazvan Avet (znači duh, fantom).

Dizajniran od strane Numen / ForUse, sofa predstavlja novi aspekt inovacije u ovoj tipologiji. Absent je osmišljen kako bi stvorio zonu bestežinskog komfora i dizajniran je za položaj tijela između sjedenja i ležanja

U liniji stolica, Strain koju je dizajnirao Simon Morasi Piperčić, predstavlja se kao novo izdanje popularne Strain kolekcije. Grupa Studio dizajnirala je stolicu Piun, gdje je izazov bio dizajnirati laganu konstrukciju i spojiti naslonjač stolicu s naslonima za ruke.

Lagana stolica Tinker još je jedan dio novih proizvada Grupe za Prostoriu koji bi trebao biti poziv za ugodno sjedenje i opušten rad za stolom na sredini. Trifidae konferencijska stolica je novo izdanje koje se odlikuje se vertikalnijim naslonom i većim sjedištem od jednostavne stolice. Ako niste posjetili Imm Cologne u januaru 2020. godine, pridružite nam se i sve proizvode pogledajte na njihovoj stranici ili videu:

Izvor i fotografije: prostoria.eu

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *