Magazin

Inspiracija za zajedničke dječje sobe

Iako bi svako dijete poželjelo  vlastitu sobu u realnosti je to ponekad jednostavno neizvodivo. U manjim domovima i za porodice koje rastu, dijeljenje sobe je uobičajeno. Zajedničke sobe mogu pomoći braći i sestrama da se povezuju, nauče dijeliti i praviti kompromise. Naravno, zajedničke sobe dolaze i sa različitim izazovima.

Prije nego što djecu smjestite u sobu, važno je provesti vrijeme razmišljajući o tome koji bi raspored bio najbolji i koja će biti osnovna pravila u prostoru. Sobe u ovom postu su zasigurno simpatične i elegantne, ali imaju i funkcionalan dizajn.

Ovu sobu dijele dva brata i savršeno ilustrira važan savjet u dizajniranju zajedničkog dječjeg prostora. Soba ima veliki prostor za igru, ali isto tako puno pažnje je dato mjestima za sjedenje tako da se mogu družiti sa puno prijatelja.

Druga soba sa bojama koje su prilično svjetlije od prve sobe uključuje dodatke u vidu zanimljive rasvjete i dekoracija. Što su djeca više u stanju doprinijeti izgledu sobe, to će se više osjećati ugodno i sretno tamo – čak i ako uče.

Čak i kada djeca dijele sobu, oni će voditi odvojene živote. Sam prostor je osmišljen tako da djeca imaju puno prostora za igru i druženje.

Kod dizajniranja sobe koju će dijeliti dvoje djece potrebno je isplanirati gdje će se smjestiti garderoba, knjige, igračke… U nekim malim prostorima nema mjesta za sav namještaj koji bi djeca željela. Ali uz pažljivo planiranje i krevet na razvlačenje, još uvijek ima mjesta da se svi mogu udobno smjestiti.

Krevet na sprat je izuzetno popularan u opremanju malih dječijih soba. Ne samo da su zabavni nego štede i prostor, ostavljajući tako mjesta za igru.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.