Magazin

U Kelnu prva dizajnerska manifestacija 2020.

150.000 posjetilaca željno očekuje ‘Novi svijet interijera’ koji će biti predstavljen na sajmu ‘imm cologne’ 13. januara.

‘Dizajn i ponude’, ‘trendovi i inovacije’, ‘globalno tržište namještaja i pojedinačni interijeri’, sve navedeno biće besprijekorno predstavljeno na sajmu ‘imm cologne’ 2020. Najave su već počele, a 1200 izlagača iz cijelog svijeta prisustvovaće jednoj od najvećih smotri u oblasti dizajna interijera. Od velikih komercijalnih kolekcija do specifičnih luksuznih dizajnerskih komada cijeli niz izlagača pokriva sve kategorije u industriji namještaja, pružajući pregled globalnog tržišta i novih stilova.

Međunarodni sajam namještaja i interijera, ‘imm cologne’ je platforma za dizajn i poslovanje u oblasti unutrašnjeg uređenja.

Informacije o događaju:
13- 19. januar 2020.
Tel. +49 1806 913 131
Fax +49 221 821-991180

Kako bi pomogli posjetiteljima da što jednostavnije prate tok sajma i omoguće izlagačima da odaberu najbolje moguće pozicioniranje, kompleks je podijeljen u dva takozvana ‘svijeta interijera’  na temelju karaktera proizvoda – Pure i Home.

 

Pure predstavlja tradiciju podložnu inovacijama, avangardu međunarodnog dizajna u različitim svjetovima interijera, i to u dvije sekcije Pure Atmospheres i Pure Editions koje se razlikuju u tome da li brand želi predstaviti svoje proizvode u velikom formatu ili samo srž dizajnerskih proizvoda.

Home definiše nove vizije enterijerskih rješenja koja odgovaraju bilo kojem načinu života. U fokusu koncepta novog doma, koji predstavlja sajam, naći će se tri odjeljka Home Scenes, Home Settings i Home Sleeps. Svaki od odjeljaka namijenjen je određenoj populaciji i ima za cilj objediniti ponudu svih onih koji traže komfor, kvalitet i nenadmašan dizajn.

Smješten odmah na početku godine, od 13. do 19. januara, ‘imm cologne’ je najvažniji datum u kalendaru dizajna interijera. Ovdje se okuplja industrijska elita kako bi predstavila i otkrila nove modele iz cijelog svijeta, definisala glavne trendove budućnosti i uspješno započela novu sezonu.

Sajam je nezaobilazan događaj za sve dizajnere, proizvođače i ljubitelje stilova sa internacionalnog tržišta, pogotovo za one koji žele pozicionirati svoj brend na globalnoj sceni i stvoriti nezaboravnu dizajnersku priču.

Fotografije: imm-cologne.com

About Stilistica

Stilistica je prvi bh. blog o dizajnu enterijera, produkt dizajnu i arhitekturi. Osnivačica bloga, Mersiha Karić je arhitektica i dizajnerica interijera. Kroz pisanje Mersiha istražuje svjetski i regionalni dizajn, prostor kao segment svakodnevnog života i piše o kreativnim i inspirativnim temama. Poštuje tradiciju, genius loci i ponajviše kreativne ljude koji žele biti agenti promjena na lokalnom, ali i globalnom tržištu.