Magazin

Najpoznatiji regionalni projekat 2019. godine

Smješten na obali uz mirisnu borovu šumu, s pogledom na otok Sv. Katarina i šarmantnu staru jezgru grada Rovinja, ovaj su elegantan hotel dizajnirali poznati talijanski arhitekt Piero Lissoni i hrvatski arhitektonski studio 3LHD.

Na šest spratova hotela možete uživati u elegantnim sobama i apartmanima, probati jela u nekoliko restorana, kupovati u ekskluzivnim buticima i opustiti se u senzacionalnom Albaro Wellness&Spa.

U projekt je uključen milanski studio Pierra Lissonija – Lissoni Architettura, jedan od najcjenjenijih i svjetski najpoznatijih talijanskih dizajnera i arhitekata, koji definiše trendove u produkt-dizajnu. Lissonijev rad odiše minimalizmom, a posebna je pažnja dana samom izboru materijala koji krase unutrašnje prostore hotela.

Sama pozicija hotela je spektakularna, jer vizure koje hotel pruža na baroknu baziliku Sv. Eufemije su očaravajuće, ali ništa manje nije impresivno ni stotinama godina staro drveće u zaleđu hotela.

Da je najnoviji hotel grada Rovinja istinsko remek djelo arhitekture potvrđuju i nagrade iz protekle 2019. godine, te činjenica da je ovaj projekat upravo najveća investicija i jedan od strateških projekata Mediterana.

Po riječima arhitekata Grand Park Hotel je tribina za najljepšu pozornicu na Jadranu i s tim se moramo složiti, jer gdje god da se u hotelu nalazi, gost dobiva dojam boravka u parku s pogledom na Rovinj, staru baziliku, otok Sv. Katarinu i najljepše zalaske sunca u more.

About Marketing House.ba

Marketing tim House.ba svakodnevno istražuje i piše o temama iz oblasti arhitekture i dizajna enterijera, te stilovima koji nas okružuju. Potaknuti idejom da svjetske brendove približimo svakodnevnim čitaocima, nastojimo biti vaš omiljeni magazin uz kojeg pijete jutarnju kafu ili tražite inspiraciju za svoj novi dom.