Korpa

EnterijerUređenje enterijera

Transformacija stanova prije-poslije

By Oktobar 8, 2019 No Comments

U ovom postu istražuje se nekoliko velikih projekata kompanije V + Studio , arhitektonske firme za vizualizaciju koja daje prijedloge riješenja domova sa novim namještajem, modernim dekorom, pažljivo odabranim umjetničkim djelima i još mnogo toga, uz fotografije zatečenih stanja. U svijetu dizajna enterijera interesantno je vidjeti transformacije tih prostora.

 

“Prije” –  Jednostavan enterijer bijelih zidova i prekrasnog drvenog poda.

“Poslije” –  Zapanjujuće! Šareni detalji poput taburea, geometrijski oblici na tepihu , moderna umjetnička djela na zidu daju privlačnost ovome prostoru.

 

“Prije” – Zastarijeli izgled dnevnog boravka.

“Poslije” – Novi drveni podovi orijentisani su tako da soba izgleda duže. Visoki regal zamjenili su niskom komodom, a odabir bijelog namještaja i detalja u tamnim nijansama daju sofsticiran i moderan izgled prostoru.

 

“Prije” – Postojeće stanje ovog enterijera je nefunkcionalno i zahtjevalo je temeljne promjene.

“Poslije” – S odlaskom žutih zidova i teških presvlaka,  nova bijela soba daje osjećaj velikog i prozračnog prostora. Metalni akcenti daju sjaj suptilnog luksuza, a sobne biljke pružaju mekan i prirodan dodir.

 

“Prije” – Visoki stropovi i mali pregradni zid predstavljaju zanimljiv izazov za dizajnera.

“Poslije” – Zid je upotrebljen kao razdjelnik između dnevnog i trpezarijskog dijela prostora. Zanimljivom rasvjetom i pažljivo odabranim umjetničkim djelima dodatno je naglašena visina cijelog enterijera.

 

“Prije” – Prostorija koja nudi puno mogućnosti.

“Poslije”- Drveni namještaj, sobne biljke i puno slojevitog udobnog tekstila čine da se u ovoj spavaćaoj sobi osjeća posebno ugodno.

 

“Prije” – Još jedan izazov za dobre dizajnere, nepravilan oblik tlocrta.

“Poslije” – Umjesto da zid sa nepravilnim uglovima služi kao ograničenje, dizajner je pretvorio dio zida u police za knjige, a drugi dio zida je ostavio za komodu sa televizorom.

 

“Prije” –  Neodgovarajuči stari parket.

“Poslije” – Pomno odabrana rasvjeta i umjetnička djela upotpunjuju toplu atomsferu ove spavaće sobe.

 

“Prije” – Još jedan bezlični prostor kome se treba dati karakter

“Poslije” – Ova spavaća soba je još jedan primjer kako se različite teksture dobro uklapaju, a dozu luksuza daju smaragdne fotelje sa zlatnim akcentima.

Leave a Reply