Korpa

EnterijerUređenje enterijera

Kompaktni apartmani manjih kvadratura

By Oktobar 7, 2019 No Comments

Mnogi od nas žive u kompaktnijim apartmanima zbog financijskih ograničenja, jednostavnog održavanja, blizine posla ili porodice ili sve troje. Uprkos pogodnostima, ove vrste dnevnih boravaka često mogu dovesti do osjećaja da su zatvoreni ili da će doći do prenapučenosti. Ovim mali studio apartmani prikazuju kako prevazići zamke stilizovanja ograničenog životnog prostora.

Ovaj prostor je studio u  Stockholmu veličine 31 m2. Uprkos malim proporcijama odabran je predimenzionirani bakreni luster čija metalna površina stvara iluziju većeg prostora.

Crno-bijeli dodaci umiruju cjelokupan prostor.

Mala bijela kuhinja sa zlatnim akcentima čine prostor većim

   

Drugi studio apartman ima projketnu površinu od 32 m2. U ovom jednobojnom enterijeru unikatne prostirke i saksije od terakote unose toplinu zemljanih tonova.

  

Treći studio apartman je urađen u industrijskom stilu sa naglašenim sirovim betonskim zidovima.

   

Studio sa plavim dnevnim boravkom koji daje karakter cijelom ovom enterijeru. Jedinstveni klasični izgled postignut je u kuhinji sa trpezarijom dodavanjem murala. Podovi se preslikavaju na uzglavlje kreveta čineći ovaj prostor kompaktnijim i jednostavnijim.

   

Posljednji prostor je stan obložen drvetom rustikalnog šarmantnog izgleda. Krevet je skriven u ormaru i izvlačimo ga po potrebi, a u toku dana smješten je stolić sa foteljom za čitanje. Trpezarija u skandinavskom stilu nalazi se ispred kuhinje i odabirom jedne zelen stolice dizajner je pokušao da napravi jedan zanimljiv detalj.

Credits: Home & Design

Leave a Reply