Korpa

Arhitektura

Arhitektonski studio Bis-Tip

By Oktobar 7, 2019 No Comments

Bis-Tip praksu prije svega reflektuje snažan tim koji ima bogatu mješavinu kako mladih tako i iskusnih stručnih i kreativnih inžinjera koji međusobno djeluju. Osnovana je 1990. godine na čelu sa arhitektom Bilalom Kujovićem. Ideje slobodnije nastaju kada tim inženjera iz različitih domena kreativno surađuje od samog početka projekta. Na taj način svi pojedinci u timu mogu kombinovati svoje znanje i učiti jedni od drugih kako bi osmislili održiva, potpuno integrirana projektna rješenja.

Izvedeni objekti

Naš pristup projektovanju se zasniva na uvjerenju da kvalitet našeg okruženja ima direktan utjecaj na kvalitet života, bilo da se radi o našem domu, radnom ambijentu, objektu kulture ili nekom javnom prostoru. U galeriji ispod možete pogledati selekciju nekih od naših izvedenih objekata.

Idejni projekti

Sve počinje od ideje…
Kroz idejna rješenja zajedno s klijentom prolazimo proces planiranja, razrade i oblikovanja ideja za prostore i objekte sa različitim funkcijama: za življenje, odmor, rekreaciju, obrazovanje, radne djelatnosi i brojne druge aktivnosti.

Dizajn enterijera

Polazna tačka kreativnog procesa Bis-Tip tima jeste razumijevanje potreba klijenta i načina na koji će prostor biti korišten. Mi biramo arhitektonski pristup koji pažljivo vodi računa o lokaciji i kulturi često kombinujući najmodernije svjetske trendove sa tradicijom, kako našom, bosanskom, tako i drevnom feng shui vještinom uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem

Leave a Reply