Arhitektura

Hotel LN Garden

By Septembar 10, 2019 No Comments

Hotel LN Garden dio je Nansha Seaside parka na ušću Biserne rijeke u kineskom gradu Guangzhou. Hotel površine 61068m2, s ukupno 365 soba, čini jedinstvenu cjelinu s okolnim krajobrazom. Osnovnu ideju hotela čine četiri zakrivljena krila orijentirana prema glavnim značajkama okoliša: moru, rijeci, planini i parku.

Glavni javni prostor hotela ima pogled na prekrasan zaljev na zapadnoj strani i Seaside park na istočnoj. U centralnom lobiju nalazi se umjetnička instalacija Ivane Franke “Ecoes of a light-second” koja refleksijama naglašava prisutne elemente iz prirode – svijetlo, zrak, vjetar i vodu.

 

Jednostavna fasada definira odnos između soba i vanjskih prostora, stvarajući kontinuiranu zonu terasa koje štite unutrašnjost od sunca, osiguravajući privatnost i oblikujući vizualno prepoznatljiv identitet. Volumen hotela je horizontalnim linijama fasade uklopljen u prirodu koja ga okružuje. Vanjski prostori oblikovani su da povežu građevinu s krajobrazom, zeleni elementi koji se ponavljaju u unutrašnjosti stapaju interijer s okolišem. Izmjenom osunčanih i sjenovitih zona, vodenih i zelenih površina i streha, oblikovani su otvoreni prostori.

 

Gosti mogu birati između nekoliko restorana – svaki od njih nudi drugačije iskustvo i atmosferu postignutu različitim materijalima i namještajem. Dvorana za bankete, prvenstveno namijenjena za organizaciju posebnih događaja, oblikovana je da dočara kazališno iskustvo. Kineski restoran, s dvostrukom visinom stropova nudi panoramski pogled na okruženje. Stolovi u prostranom “zapadnom” restoranu organizirani su oko centralnog trga s dvostranim pogledom na okoliš i centralni lobby.
Naglasak je u interijeru, posebno u smještajnim jedinicama, stavljen na luksuzne prirodne materijale a netipičnom prostornom organizacijom omogućen je neometani pogled prema okolišu.

 

 

 

 

 

Sjeverni dio prizemlja hotela rezerviran je za opuštanje i različite tipove aktivnosti. Zdravstveni i spa centar, s unutarnjim bazenom s whirlpoolima, hidro masažom, dvadesetmetarskim trakama za plivanje i vanjskim proširenjem smješten je u sjeverozapadnom krilu hotela.

 

 

Leave a Reply