KupatiloUređenje enterijera

10 trikova kako transformirati malo kupatilo u spa

By Septembar 9, 2019 No Comments

Od astronomskih cijena stanovanja do sve veće popularnosti življenja u malom kućnom prostoru, postoji širok raspon razloga zbog kojih imate malo kupatilo. Ali zato što je malo, ne znači da ne može biti opuštajuća i osvježavajuća oaza.

U stvari, mala kupatila imaju tendenciju da se puno lakše, od većih prostora, obnavljaju i ažuriraju, jer čak i najmanja izmjena ima veliki uticaj na ukupnu estetiku. Ključno je znati šta, tačno, ta ažuriranja trebaju biti kako bi se postigla ugodna atmosfera nalik na spa.

Bez obzira na to jeste li osuđeni na duže vrijeme na mali kućni prostor ili jednostavno imate manje kvadrata nego što biste željeli, ovi trikovi transformirat će vaše kupatilo i učiniti ga svakodnevnim spa centrom.

Dodajte malo pozlate

Kupatilo će uvijek izgledati luksuznije sa zlatnim detaljima, a unošenje takvih detalja ne može biti lakše. Razmislite o zamjeni trenutnih ručica i slavina u boji zlata i vaše kupatilo će odmah se doimati ljepšim i dražesnijim.

Ako birate novu kadu

Ako želite novu kadu u svome kupatilu, onda ubacite samostojeću s ozbiljnim spa-vibracijama. Ovaj jednostavan dodatak ostavlja odličan dojam i dolazi u raznim stilovima – od prerađenog drveta do lucita – tako da nećete imati problema naći onu koja odgovara vašoj stilskoj osjetljivosti.

Napravite magiju s policom

Police su najbolji prijatelji svakog prostora, posebno kada je riječ o organizacijskom izazovu malog kupatila. Ugradite nekoliko slojeva otvorenih polica na zidove, dodajte nekoliko korpi za ručnike, maštovite sapune i ukrasni naglasak ili dva i voila! Dobili ste instant spa.

Igrajte se biljkama

Biljke na jedinstven način čine da svaki prostor učine privlačnijim i sofisticiranijim, a kupatilo nije iznimka. Razmislite o dodavanju nekoliko jednostavnih za njegu, poput sukulenta, kao rješenje za održavanje stila.

Dodajte svijeće

Ne zanemarite snagu svijeća kako biste znatno poboljšali ugođaj, a pritom će vam pomoći da uklonite stres nakon dugog dana. Čak i najjednostavniji aranžmani će promijeniti izgled kupatila i jednostavno ih ne možete imati previše.

Zagrijte podove

Više nego što bosim nogama daju udobnost, prostirke dizajnu donose dodatni sloj sofisticiranog luksuza. Posebno prostirke za kupatilo dobivaju trendovsku promjenu, a nude ih neočekivani stilovi. Isprobajte ćilim prostirku umjesto tradicionalne prostirke za kupatilo za novu dozu sofisticiranosti.

Dodajte nekoliko umjetničkih djela

Umjetničko djelo čini dizajn dnevnog boravka ili spavaće sobe dinamičnijim, ali isto to čini i za kupatilo. Integriranje velikog umjetničkog djela ili zida galerije, dodati će dimenzijsko zanimanje dizajnu, čineći ga cjelovitijim i ugodnijim.

Odložite stare dozatore

Ako svoje sapune, šampone, losione i ostalo pretočite u set kohezivnih dozatora, zadivit ćete se koliko će vam to transformirati izgled. Ovaj trik ima veliku ulogu u stiliziranju.

Držite ručnike na originalan način

Drvene merdevine umjesto tradicionalnog držača ručnika (ili kao dodatak tome) odmah će zagrijati izgled kupatila, a to će vam pružiti i prikladno mjesto za izlaganje fantastičnih ručnika o kojima ćemo niže pisati. Također dodaju primamljiv organski dodir koji samo elementi iz prirode mogu donijeti.

Uložite u fancy ručnike

Ako imate posla s malim kupatilom, vjerovatno je da su vaši ručnici uvijek vidljivi, što u osnovi čini da su dio dekora, bilo da vam se to sviđa ili ne. Zato ulaganje u barem jedan par lijepih ručnika može nadograditi desetostruko vaš prostor, osiguravajući da izgleda elegantno, a ne neuredno.

Leave a Reply