Magazin

„Made to order“ by Calligaris

Svaki dom je odraz nas samih. Mora podsjećati na naše snove, na naš način gledanja na stvari.To bi trebao biti projekt za cijeli život koji pripada svakome od nas. Calligaris je polazeći od ove velike želje i ambicija svojih kupaca pokrenuo novi projekat nazvan ‘Made To Order’, koji pruža beskrajne mogućnosti u izboru i personalizaciji željenog proizvoda.

Amelie
Calligaris
Cijena na upit

Etoile
Calligaris
Cijena na upit

Gala
Calligaris
Cijena na upit

Igloo Swivel
Calligaris
Cijena na upit

Ljubitelji Calligaris brenda mogu birati između kože i tkanine, 74 modela stolica, 100 različitih tekstura i mnoštvom boja za tapeciranje željenog artikla.

Ali to nije sve: pored 100 fenimenalnih opcija dostupnih iz kolekcija, moguće je zatražiti personalizaciju stolice u vlastitoj tkanini!

‘Made To Order’ modeli stolica koje možete koristiti u trpezariji i spavaćim sobama, kao i modeli barskih stolica odabranih za vas od strane dizajera Calligarisa nalaze se na oficijelnoj stranici www.calligaris.com.

A ukoliko posjetite Calligaris Store Sarajevo na adresi Džavida Haverića 5, otkrićete beskrajne mogućnosti programa ‘Made to Order’ i sigurno ostvariti svoje snove.

Za one koji se još nisu upoznali sa Calligarisovim proizvodima, bitno je naglasiti da je to jedan od najpoznatijih svjetskih brendova sa iznimno dugom tradicijom, čak od 1923. godine, kada je nastala njihova prva stolica.

Danas sa više od 800 kataloških proizvoda koji se prodaju u preko 100 zemalja, možemo reći da Calligaris ima iznimno izbalanasiran omjer vrhunske kvalitete i besprijekronog dizajna.

Oni najzaslužniji za uspjeh ovog talijanskog brenda bi rekli da je to ravnoteža između tehnike i estetike, razuma i emocija.

About Stilistica

Stilistica je prvi bh. blog o dizajnu enterijera, produkt dizajnu i arhitekturi. Osnivačica bloga, Mersiha Karić je arhitektica i dizajnerica interijera. Kroz pisanje Mersiha istražuje svjetski i regionalni dizajn, prostor kao segment svakodnevnog života i piše o kreativnim i inspirativnim temama. Poštuje tradiciju, genius loci i ponajviše kreativne ljude koji žele biti agenti promjena na lokalnom, ali i globalnom tržištu.